Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'De zwarte Napoleon' voor Bert Koenders

Op de Afrika-dag, een jaarlijks terugkerend evenement in het Koninklijk Instituut van de Tropen, werd minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken afgelopen zaterdag verblijd met een cadeau. Hij ontving het eerste exemplaar van de nieuwe roman van Vamba Sherif, De zwarte Napoleon.

De zwarte Napoleon is een roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over een Afrikaanse keizer die het durfde op te nemen tegen de Engelse en Franse kolonisten.

Aan het einde van de negentiende eeuw hebben de koloniale heersers het Afrikaanse continent onder elkaar verdeeld. In die tijd wordt de dertienjarige Zaiwulo vanuit het oerwoud naar het hof van de geleerde Talahat Haidara gebracht. Daar leert de jongen lezen, liefhebben en vechten.

Ondertussen probeert de nietsontziende krijger Samori Touré de volkeren in West-Afrika te verenigen in een vrijheidsstrijd tegen de buitenlandse machten. De levens van Zaiwulo en Samori, de zwarte Napoleon, kruisen elkaar. Zaiwulo wordt een belangrijke pion in het gevecht.

Vamba Sherif (Liberia, 1973) was zeven jaar toen hij met familie van West-Afrika naar Koeweit verhuisde. In 1990 werd het land aangevallen door Irak en vluchtten ze naar Syrië. Zijn vader en moeder keerden daarna terug naar Liberia, Vamba en zijn broer wilden de burgeroorlog daar ontlopen en kozen ervoor om naar Nederland te gaan.

Hier debuteerde Vamba Sherif in 1999 met de lovend ontvangen roman Het land van de vaders. Daarna verschenen Het koninkrijk van Sebah en Zwijgplicht
Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De zwarte Napoleon' voor Bert Koenders

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken