Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Deal mislukt: boekhandelaar vermoord

Het lijkt zo uit een thriller te kunnen komen, maar het is toch echt gebeurd. Een boekhandelaar uit Oxford is doodgestoken na een ruzie over een mislukte deal.

Adrian Greenwood die een handel dreef in de aan- en verkoop van zeldzame en antieke boeken en kunstvoorwerpen, is om het leven gebracht tijdens een volgens de politie 'brute' aanval in zijn huis (geschatte waarde 742.000 euro) in Oxford. Volgens de politie is het heel goed mogelijk dat de aanvaller ook gewond is geraakt tijdens de vechtpartije.  Greenwood werd dood aangetroffen in de hal van zijn woning.

De 42-jarige handelaar, die volgens zijn vrienden wordt omschreven als 'een snelle dealer', is twee keer eerder veroordeeld wegens openbare geweldpleging. Bij één incident, in 2012, zou hij opzettelijk een gemeentewerker, met wie hij ruzie had over parkeren, hebben aangereden.

Greenwood richtte na zijn studie aan Christ Church College in Oxford een bedrijf op in de handel van antiek. Zes jaar geleden kwam hij in de publiciteit toen een eerste editie van een Harry Potter-boek dat hij had uitgeleend aan een museum in Woodstok, was gestolen. Hij specialiseerde zich ook in het werk van graffiti-artiest Banksy, van wie hij een werk waarop ratten voorkomen, had verkocht voor zo'n 75.000 euro. 

De politie tast nog in het duister over het motief achter de aanval op Greenwood. 

(Bron: The Telegraph)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deal mislukt: boekhandelaar vermoord

 

Gesponsorde boeken