Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Debutant neemt de tijd voor boek over blunderende doodgraver

Hoeveel tijd zit er tussen een pril verhaalidee en een voltooide roman? Bij schrijver Jeremy Massey maar liefst 23 jaar. Zijn debuut 'De laatste vier dagen van Paddy Buckley' is een hilarisch verhaal over een doodgraver in Dublin die de grootste fout van zijn leven maakt. Een blunder die hem zijn leven kan kosten…

De zwartkomische roman De laatste vier dagen van Paddy Buckley van Jeremy Massey verschijnt maandag 1 juni bij Uitgeverij Brandt. Centraal in dit verhaal staat Paddy Buckley, een weduwnaar die al jaren werkzaam is voor Gallagher’s, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin.

Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij ’s nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de meest geduchte en beruchte maffiabaas van Dublin. Donal is dood. 

De volgende ochtend belt de familie van Donal de uitvaartonderneming met het verzoek diens begrafenis te regelen. Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht langs te gaan bij de maffiabaas Vincent Cullen en zijn bende. Vincent is niet alleen intens bedroefd, maar ook witheet van woede: als hij degene vindt die zijn broer heeft aangereden, zo verzekert hij Paddy, heeft diens laatste uur geslagen.

De Ierse Jeremy Massey was zelf gedurende twaalf jaar uitvaartondernemer in het familiebedrijf van zijn vader in Dublin. Toen hij daarna een opleiding tot acteur volgde aan de toneelschool, volgde een carrière als scenarioschrijver voor filmproducenten. De laatste vier dagen van Paddy Buckley is zijn romandebuut. Het verhaalidee voor deze roman ontstond toen Massey 22 jaar oud was, nu 23 jaar geleden. Tegenwoordig woont Massey met zijn gezin in Australië.


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Debutant neemt de tijd voor boek over blunderende doodgraver

 

Gerelateerd

Over

Jeremy Massey

Jeremy Massey

Schrijver Jeremy Massey was zelf uitvaartondernemer en werkte samen met zijn vad...

Gesponsorde boeken