Hebban vandaag

Nieuws /

Debutant wint Britse Crime Novel of the Year Award

'Someone Else's Skin' van debutant Sarah Hilary is vanavond bekroond met de Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Harrogate Crime Writing Festival.

Someone Else's Skin verscheen al een jaar geleden in Nederlandse vertaling bij de Boekerij onder de titel Onder mijn huid. Voormalig boekverkoopster Sarah Hilary is de eerste debutant die de prijs won. Eerdere winnaars zijn Mark Billingham, Val McDermid en Lee Child. 

In Onder mijn huid wordt de hoofdrol vertolkt door inspecteur Marnie Rome. Ze krijgt respect voor de manier waarop ze zich heeft hersteld na de moord op haar ouders, maar weinigen weten wat er echt in haar omgaat. Want Marnie heeft geheimen die ze met niemand deelt. Net als de vrouwen in het blijf-van-mijn-lijfhuis dat Marnie en haar collega Noah Jake bezoeken. Ze komen om iemand te ondervragen, maar treffen een indringer aan: de neergestoken echtgenoot van een van de bewoonsters. Als Marnie en Noah nader onderzoek doen, neemt het geweld hand over hand toe. Sommigen hebben geheimen om te overleven, anderen om te verbergen wie ze werkelijk zijn. Nu moet iedereen, ook Marnie, haar angsten onder ogen zien. Want de tijd voor geheimen is voorbij.

In Groot-Brittannië verscheen eerder dit jaar deel 2 met Rome in hoofdrol. Het derde boek staat op de planning voor 2016.

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Debutant wint Britse Crime Novel of the Year Award

 

Gerelateerd

Over

Sarah Hilary

Sarah Hilary

Sarah Hilary woont in Bath met haar echtgenoot en haar dochter. Haar korte verha...

Gesponsorde boeken