Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Debutant wint T.S. Eliot poëzieprijs

De Britse Sarah Howe heeft de T.S. Eliotprijs voor poëzie gewonnen met haar bundel 'Loop of Jade'. Zij is de eerste bekroonde debutant van de prijs, die in 1993 in het leven werd geroepen.

De dichtbundel Loop of Jade wordt omschreven als een intieme verkenning van Howes Engels-Chinese afkomst. De 33-jarige dichteres reisde regelmatig naar Hong Kong om te ontdekken waar haar wortels liggen. Howe kreeg als prijs een cheque van twintigduizend Britse pond (26.000 euro), haar negen rivalen op de shortlist moesten met 1.500 pond (bijna 2.000 euro) genoegen nemen. 

Volgens juryvoorzitter Pascale Petit verrijkt Sarah Howe met haar dichtkunst de Britse poëzie met nieuwe mogelijkheden. Ze prees Howes eruditie, verbeeldingskracht en haar gedurfd experimenteren met de vorm.  

Eerdere winnaars van de T.S. Eliot-prijs waren Nobelprijswinnaar Seamus Heaney en grootheden als Ted Hughes en Carol Ann Duffy. Howe, die een Chinese moeder en een Britse vader heeft, verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk toen ze een kind was. Ze won eerder de Eric Gregory Award en de Sunday Times Young Writer of the Year Award.

Bron: BBC, foto: Hayley MaddenOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Debutant wint T.S. Eliot poëzieprijs

 

Gesponsorde boeken