Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Debuten in aantocht

door Hebban Crew 10 reacties
Het Hebban Reading Challenge-weekend staat in juni volledig in het teken van debuten. In deze listmania vind je debuten die de komende maanden gaan verschijnen.

Reading Challenge 2019Top 100 gelezen | Top 100 voorgenomen | FAQ | XXL Checklist

Onderstaande listmania is een keuze van de redactie uit het enorme aanbod van de uitgeverijen. Een deel ervan is zo nieuw dat ze nog niet bekend zijn in de database. Mis je een debuut in deze lijst waar jij hoge verwachtingen van hebt? Noem het onder dit artikel en vertel ons meer! De titels die in 2020 gaan verschijnen, kun je voor je 2019-Challenge natuurlijk niet mee gebruiken, maar die wilden we tóch graag noemen.

Literatuur & Romans

De acht of negen levens van Stella Fortuna van Juliet Grames (Luitingh-Sijthoff, juni 2019) - 'Deze roman is een echt Italiaans immigrantenverhaal. Het is een bruisend, meeslepend en zeer onderhoudend verhaal, een verhaal met operaachtige kwaliteiten. De koppige vasthoudendheid van de gezinsleden die hun zinnen hebben gezet op een beter leven, in het aangezicht van alle tragedies waarmee ze worden geconfronteerd, is overtuigend.'

De poppenfabriek van Elizabeth MacNeal (The House of Books, juni 2019) - Een prachtig en duister verhaal over liefde, kunst en obsessie. We maken kennis met Iris, een jonge vrouw die in een poppenfabriek werkt maar ervan droomt kunstenares te worden en met Silas, een verzamelaar van morbide curiositeiten die geobsedeerd raakt door Iris.

Alles wat ik niet kan zeggen van Emilie Pine (Nieuw Amsterdam, oktober 2019) - Een spraakmakend en taboedoorbrekend debuut over wat het betekent om vrouw te zijn. 'Lees dit boek niet in het openbaar: het maakt je aan het huilen.'

Iets om voor te leven van Richard Roper (HarperCollins Hollands, augustus 2019) - 'Je ziet de film met Hugh Grant al helemaal voor je, bij wijze van spreken. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Andrew en de halsbrekende toeren die hij uithaalt om de waarheid te verdoezelen – tot hij beseft dat hij een tweede kans krijgt op het leven en de liefde.'

Buiten beeld van Jurriaan van Eerten (Nieuw Amsterdam, januari 2020) - Een spannende en indringende debuutroman van een getalenteerde journalist. Over betrokkenheid en schuld, over wat echt is en wat we graag willen geloven.

West van Carys Davies (Meulenhoff, januari 2020) - 'Het verhaal laat zich lezen als een legende over de roep van het onbekende en de kwetsbaarheid van mensen die moeten zien te overleven in barre omstandigheden. Eigenzinnigheid, eenzaamheid en verlangen, hoop en aanvaarding spelen de hoofdrol in dit verhaal.'

 • Het Tristan akkoord van Ewa Maria Wagner (Meulenhoff, oktober 2019)
 • Maar het leek zo'n goed idee van Caroline Hulse (A.W. Bruna uitgevers, oktober 2019)
 • De mooiste tijd van ons leven van Claire Lombardo (Signatuur, september 2019)
 • Het licht van de nacht van Emanuele Altissimo (signatuur, oktober 2019)
 • De kunst van het schatbewaren van Sandra Byrd (Kok, oktober 2019)
 • De lessen van meneer Picquier van Marc Roger (A.W. Bruna uitgevers, januari 2020)
 • Nacht in Caracas van Karina Sainz Borgo (Meulenhoff, januari 2020)

 

Thriller

Unit 8200 van Dov Alfon (Cargo, september 2019) - Een Israëlische zakenman verdwijnt spoorloos na aankomst op vliegveld Charles de Gaulle. In het vliegtuig zat ook kolonel Zeev Abadi, het nieuwe hoofd van de Israëlische spionagedienst Unit 8200. Even later wordt een tweede jonge Israëlische man ontvoerd; ook deze man zat in hetzelfde vliegtuig.

Op een dag van Gytha Lodge (Cargo, september 2019) - In de zomer van 1983 gaan zes schoolvrienden kamperen in een bos. De jongste van het stel is Aurora Jackson; ze is helemaal overdonderd dat ze mee mag. De volgende ochtend worden er maar vijf vrienden wakker – Aurora blijkt verdwenen en ondanks de intensieve zoektocht die volgt is er geen spoor van haar te bekennen.

Dit is Gomorrah van Tom Chatfield (Luitingh-Sijthoff, september 2019) - Een ijzingwekkend actuele thriller over online ideologieën, macht en samenzweringen.

 • Vox van Christina Dalcher (Boekerij, oktober 2019)
 • De schaker en het meisje van Alex Reeve (De Fontein, december 2019)
 • Furie van Katie Lowe (A.W. Bruna uitgevers, september 2019)


Young Adult

Steeds verder weg van Helena Fox (Best of YA, juli 2019) - Een indringend verhaal over verdriet, vriendschap, jezelf kwijtraken en de lastige weg terug omhoog uit de diepste put waar je nooit in terecht wilde komen.

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog van Kate Alice Marshall (Karakter, juni 2019) - De drang om te overleven en wraak te nemen op degene die haar vader vermoordde staan centraal in dit ongelooflijk spannende verhaal dat zich afspeelt in de onverbiddelijke wildernis. Het boek doet denken aan Cheryl Strayeds Wild en The Revenant.

Nocturna van Maya Motayne (Moon, september 2019) - Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

 • De genadigen van Margaret Owen (Blossom Books, juli 2019)
 • Misschien is het anders van David Yoon (Best of YA, september 2019)

Jeugd

Ottilie en de drochtenjagers van Rhiannon Williams (Gottmer, september 2019) - Klassiek avonturenverhaal met een stoer meisje in de hoofdrol. Eerste deel van een adembenemende nieuwe serie voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. 

Engels

The Care and Feeding of Ravenously Hungry Girls van Anissa Gray - 'Dazzling debut novel about mothers and daughters, identity and family, and how the relationships that sustain you can also be the ones that consume you.'

Gideon the Ninth van Tamsyn Muir (september 2019) - Gideon the Ninth unveils a solar system of swordplay, cut-throat politics, and lesbian necromancers. Her characters leap off the page, as skillfully animated as arcane revenants. The result is a heart-pounding epic science fantasy.

The Ten Thousand Doors of January van Alix E. Harrow (september 2019) - In the early 1900s, a young woman embarks on a fantastical journey of self-discovery after finding a mysterious book in this captivating and lyrical debut.

Op welk debuut wacht jij vol spanning?

Laat onder dit artikel weten voor welk aangekondigd debuut jij voor de winkeldeuren gaat bivakkeren en vertel waarom je denkt met dit debuut een pareltje in handen te hebben.

Lees meer ...

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Debuten in aantocht

 

Gesponsorde boeken