Hebban vandaag

Leesclubs /

Debuten Leesclub matig enthousiast over 'De Oxymorontheorie'

Pieter Aspe is al een gevestigde naam binnen het thrillergenre. Toch besloot hij zijn manuscript van de debuutroman 'De Oxymorontheorie' alsnog te publiceren. Vijftien deelnemers bespraken de roman over het leven en de dood in de vierde editie van de Hebban Debuten Leesclub.

Hoewel er in deze leesclub uitsluitend debuutromans worden besproken, had het merendeel van de vijftien deelnemers al eens een thriller van Pieter Aspe gelezen. De nieuwsgierigheid naar de uitwerking van het mysterieuze plot waarin leven na de dood een essentieel onderdeel is, verleidde de deelnemers om snel te beginnen met lezen. De goede dosis filosofische aspecten zorgde voor een geanimeerde discussie in het onderdeel Tijdens het lezen, waar de lezers rap op elkaars observeringen reageerden. Maar zorgde dit voor een positief of negatief oordeel?

'Wetende dat het boek handelt over de vraag of er leven is na de dood, doet de kaft vermoeden dat het antwoord niet zo positief zal zijn,' zegt deelneemster Saskia Jacobs in het onderdeel Voor het lezen. De cover laat de deelnemers zelf ook filosoferen wat de man op de cover door zijn hoofd heeft spoken.

Tijdens het lezen werd het steeds duidelijker dat filosofie een belangrijke peiler is in het boek van Aspe. De mening waren verdeeld of deze verhaallijnen nu voor verwarring of leesplezier moesten zorgen. 'De grootste omschrijvingen en filosofieën zorgden er soms wel voor dat ik even de draad kwijt was. Toch ben ik benieuwd naar hoe dit boek verder gaat,' zei deelneemster Lizzie.

Uiteindelijk waren de deelnemers van de leesclub ook verdeeld in hun oordeel. Min of meer onder het motto: You love it or you hate it. Terwijl deelneemster Nienke Pool het boek met een 9,0 beoordeelde en geïntrigeerd was door de combinatie van de verschillende elementen in het verhaal, gaf deelnemer Koen Chevalier het boek een 3,0 omdat het 'een heel warrig verhaal is dat eigenlijk naar niets lijkt te leiden.'

De oxymorontheorie krijgt als vierde leesclubboek in de Hebban Debuten Leesclub een gemiddelde puntenwaardering van 5,0. Het verdient hiermee een voorlopig vierde plaats in de Hall of Fame van debuutromans.

Een uitgebreid verslag van deze leesclub is te lezen op de pagina van de Hebban Debuten Leesclub.

Zin om een keer deel te nemen aan de Hebban Debuten Leesclub? Volg dan de speciale leesclubpagina om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en mogelijkheden om je aan te melden voor een volgende editie.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Debuten Leesclub matig enthousiast over 'De Oxymorontheorie'

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Hebban Spots

Hebban Debuten Leesclub

408 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...