Hebban vandaag

Leesclubs /

Debuten Leesclub over 'De kus van een clown'

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Een debuutroman met een intrigerende titel was voor vijftien lezers het startsein voor de derde Hebban Debuten Leesclub. In deze editie werd 'De kus van een clown' van Annemarie de Gee gelezen.

Hoewel de cover een donker schouwspel toont, had niet iedere lezer het bootje op de achtergrond gezien. Want wie dobberen daar rond? En welke rol heeft die vreemde clown precies in het verhaal? Het boek werd geschreven door Annemarie de Gee, die in 2012 al het verhaalmozaïek Kamermensen schreef. Met De kus van een clown debuteert ze als romanschrijfster.

'De cover is niet iets wat meteen opvalt. Een rood bootje op een grote zwarte zee, met als uitzicht de donkergrijze lucht. Het brengt een sombere sfeer met zich mee,' aldus deelneemster Claudia Verleg. Ondertussen werd er ook gediscusieerd over het formaat van het boek. Zo zegt Max Davidse dat het een welkome afwisseling is tussen al die dikke pillen.

Tijdens het lezen komen de deelnemers tot de conclusie dat de lezer gefocust moet zijn. 'De overgang naar een ander persoon gaat wel heel snel en dan komt er een aantal mensen te voorschijn,' aldus Charlotte Veltman. Met de introductie van een behoorlijke hoeveelheid personages, lijkt het verhaal ook alle kanten op te gaan. Gelukkig is daar de korte samenvatting op bladzijde 79 die alles op een rijtje zet voor de lezer. 'Net alsof de schrijfster begrijpt dat ik het af en toe niet meer snap,' zegt Suzan van de Vendel.

Achteraf blikten de lezers toch met gemengde gevoelens terug op hun leeservaring met De kus van een clown. Zo gaf Jeannie Bertens deze roman een 7,0 vanwege het originele plot en de karakters van de personages, terwijl Karin Pieterse het boek een 5,0 geeft omdat het verhaal van de hak op de tak springt.

De kus van een clown krijgt als derde leesclubboek in de Hebban Debuten Leesclub een gemiddelde puntenwaardering van 5,4. Het verdient hiermee een voorlopig derde plaats in de Hall of Fame van debuutromans.

Een uitgebreid verslag van deze leesclub is te lezen op de pagina van de Hebban Debuten Leesclub.

Zin om een keer deel te nemen aan de Hebban Debuten Leesclub? Volg dan de speciale leesclubpagina om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en mogelijkheden om je aan te melden voor een volgende editie.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Debuten Leesclub over 'De kus van een clown'

 

Gerelateerd

Over

Annemarie de Gee

Annemarie de Gee

Annemarie de Gee (1987) debuteerde met het verhaalmozaïek Kamermensen,&nbs...

Hebban Spots

Hebban Debuten Leesclub

408 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken