Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Democratie' thema tijdens Nederland Leest

De initiatiefnemers van de campagne Nederland Leest hebben gekozen voor 'een vernieuwd concept'. In november staat niet meer één boek centraal maar een thema, waarover men in de bibliotheek met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Nederland Leest 2016 is 'democratie' het onderwerp van gesprek.

Samen met het Campagneteam van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) heeft boekpromotor CPNB het afgelopen jaar gewerkt aan een restyling van de campagne Nederland Leest. Uitgangspunt voor de vernieuwde opzet is dat Nederland Leest niet alleen aansluit bij de leesfunctie van de bibliotheek, maar ook een duidelijke link heeft met de bredere functie de bieb, namelijk de plek van ontmoeting en debat.

Het thema Democratie is al sinds de Oudheid onverminderd actueel, stelt de VOB. 'Ook nu – met nationale en internationale verkiezingen voor de deur – blijft het de gemoederen bezighouden. Tijdens de campagne zijn er niet één maar drie cadeauboeken. Bibliotheken kunnen leden en niet-leden die hun mening geven over democratie belonen met één van de drie pockets rond dit thema. Naar goed democratisch gebruik mag men zelf kiezen welk boek men wil. 

Op donderdag 21 april worden de titels van deze drie gratis Nederland Leest-pockets bekendgemaakt.

(Bron: VOB)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Democratie' thema tijdens Nederland Leest

 

Gesponsorde boeken