Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Den Haag opent centrum voor literatuur, wetenschap en debat

door Hebban Crew
Vandaag vindt de aftrap plaats van B-Unlimited, het Haags centrum voor literatuur, science en debat. B-Unlimited is ontstaan uit een samenwerking van Bibliotheek Den Haag en Writers Unlimited. Het brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap.

Joris Wijsmuller, wethouder van Cultuur van de Gemeente Den Haag, opent vanavond het centrum in Studio B van de Centrale Bibliotheek. Daarna gaat Abdelkader Benali in gesprek met collega-auteurs Griet Op de Beeck en Charlotte Mutsaers.

In de afgelopen jaren organiseerden de Bibliotheek Den Haag en Writers Unlimited in Studio B succesvolle literaire en wetenschappelijke avonden. Ze besloten de krachten te bundelen en vanaf deze maand samen te werken als B-Unlimited. Dit moet voor Den Haag dé lek worden waar 'nieuwsgierige mensen, liefhebbers van literatuur, kunst en maatschappelijk debat elkaar ontmoeten'. 

Voor Ton van de  Langkruis, directeur van Writers Unlimited, is het een lang gekoesterde wens dat Den Haag zijn eigen debatcentrum krijgt. Met een eigen signatuur, door het accent te leggen op de verbindingen tussen literatuur, wetenschap en samenleving. Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag produceren in aanvang de programma's. Op termijn zullen ook andere culturele, wetenschappelijke en maatschappelijke organisaties zich aansluiten en binnen B-Unlimited hun eigen programma's aanbieden. 

Op 4 oktober staat B-Unlimited in het teken van A Story of Eastern Europe. Op dit Engelstalige evenement zijn Ilija Trojanow en Guido Snel te gast. Op andere data zijn er optredens van onder anderen Kader Abdolah en Jeroen Vullings (7 oktober), Saskia de Coster en Mark Schaevers (14 oktober), Cees Nooteboom en Christine Otten (4 november). Op 28 oktober gaat B-Unlimited over de Amerikaanse presidentsverkiezingen met als thema Trumpland. Te gast zijn dan James Kennedy, Willem Post, Markha Valenta en Sjoerd de Jong

Het volledige programma-aanbod van B-Unlimited voor de komende maanden is te zien op www.b-unlimited.nl 

Bron: PersberichtOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Den Haag opent centrum voor literatuur, wetenschap en debat

 

Gesponsorde boeken