Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Deon Meyer in de race voor International Dagger

door Hebban Crew 2 reacties
De Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer is een van de kanshebbers op een International Dagger van de Britse Crime Writers' Association. Zijn Bennie Griesel-thriller 'Cobra' staat met nog vier andere inzendingen op de shortlist voor deze prestigieuze prijs.

In Cobra wordt op een wijndomein in Fransschoek een bloedbad aangericht. Inspecteur Bennie Griessel is een van de eerste aanwezigen op de plaats delict, waar hij de lichamen aantreft van een van de werknemers van het domein plus twee types die eruitzien als militairen. Alle drie de mannen zijn gedood met een enkel schot in het hoofd, duidelijk het werk van een professional. Griessel ontdekt dat de militairen professionele lijfwachten waren. De enige aanwijzing is te vinden op de gevonden kogelhulzen: de gegraveerde afbeelding van de kop van een spugende cobra.

Deon Meyer moet in de race om de thrillerprijs zien af te rekenen met niet de minste vakgenoten, zoals Leif G.W. Persson, wiens Vrije val is genomineerd en Pierre Lemaitre die Camille  naar de shortlist schreef.  Andere genomineerden zijn Karim Miské (Arab Jazz),  Dolores Redondo (The Invisble Guardian) en Andreas Norman met Into a raging blaze.

Er zijn dit jaar 882 boeken ingezonden, verdeeld over meerdere categorieën: International Dagger,  The Short Story Dagger,  The Non-fiction Dagger, The Endeavour Historical Dagger en de Debut Dagger. Eerder werd bekend dat de oeuvreprijs Diamond Dagger was toegekend aan de schrijfster Catherine Aird. De winnaars worden op 30 juni tijdens een galadiner in Londen bekendgemaakt. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deon Meyer in de race voor International Dagger

 

Gerelateerd

Over

Deon Meyer

Deon Meyer

Deon Meyer  (Paarl, Zuid-Afrika, 1958) is de internationale bestsellerauteur v...

Gesponsorde boeken