Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Derde druk voor roman over aanslag op Vlaams politicus

door Hebban Crew 6 reacties
Een eenzame zeventiger die een aanslag beraamt op de burgemeester van Antwerpen en voorzitter van de NV-A, Bart De Wever. Dat is het thema in de roman 'De zwarte brug' van Erik Vlaminck. Het boek doet het goed in Vlaanderen.

In De zwarte brug wil hoofdpersonage Leo Lenaerts zich na een kleurloos leven wreken op de politiek. De titel van de roman verwijst naar de jeugd van Lenaerts. Hij groeit op in Lillo, een dorp aan de Schelde ten noorden van Antwerpen, dat later moet wijken voor de havenuitbreiding. Zijn familie raakt ontheemd.

De roman beschrijft een periode van zeventig jaar. 'In 2015 kan Leo al lang niet meer met zijn tijd mee', zegt Erik Vlaminck in De Morgen. 'Hij is een outcast en schrijft zure lezersbrieven in café 't Mestputteke in Deurne. Van daaruit ziet hij het huis van De Wever. En dan kiemt een moordplan.'

Na twee weken is de roman al toe aan zijn derde druk. Het thema spreekt de lezer kennelijk aan in deze donkere tijden van terreurdreiging. Hoe komt het dat een onopvallende burger een plan bedenkt om de bekendste politicus van het land te vermoorden? 'Ik weet dat er zulke mensen bestaan' aldus Vlaminck. 'Dus zoek ik als schrijver uit waarom het fout loopt met het hoofdpersonage.' De auteur benadrukt dat zijn politieke voorkeur los staat van het personage. 

Of de Vlaamse politicus het boek tot zich gaat nemen, is niet bekend. 'In een democratie schrijft iedereen wat hij wil', zegt Bart De Wever in een reactie. 'Maar ik ga dit boek nu ook niet promoten.'

Bron: De MorgenOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Derde druk voor roman over aanslag op Vlaams politicus

 

Gerelateerd

Over

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is romanschrijver en theate...

Gesponsorde boeken