Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Derde editie van Hebban Live bij Broese in Utrecht

door Hebban Crew 52 reacties
De uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019 vindt plaats op zondag 15 september a.s. bij boekhandel Broese in Utrecht als onderdeel van Hebban Live. Het programma met o.a. Ronald Giphart, Rodaan al Galidi en Jeroen Windmeijer begint om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Hebban organiseert voor de derde keer Hebban Live! Dit keer vindt dit gratis lezersevenement plaats in boekhandel Broese in Utrecht op 15 september a.s. Naast de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019 vermaken we je met een mooi programma vol interessante auteurs en is er de gelegenheid andere lezers en schrijvers te ontmoeten.    

Het programma

Hoofdpodium

15:00 uur Ronald Giphart voordracht, sneak peak van zijn nieuwe boek 'Alle tijd'.
15:30 uur Rodaan Al Galidi. Voordracht.
16:00 uur Soraya Vink interviewt Jeroen Windmeijer over 'De offers'. Aansluitend signeren.
16:45 uur Panel Waargebeurd o.l.v. Soraya Vink met Jan Meeus, Anne-Gine Goemans, Jacobine van den Hoek en Frank Krake
17:30 uur Uitreiking Hebban Debuutprijs 2019. De genomineerden worden geinterviewd door Anouk van der Zee. 

Live Boekentipper 

Vanaf 16:00 uur Boekverkopers, Hebban recensenten en auteurs geven je graag leestips. Hier ontmoet je ook je favoriete auteurs, de Hebban Crew en en andere Hebban lezers.

Toegang: gratis

Let op: De Meet & Greet met Lykele Muus kan helaas niet doorgaan, een bericht van de auteur vind je hier.

Ronald Giphart  

Drie jaar na zijn laatste roman Lieve is er weer een nieuwe roman op komst van bestsellerauteur Ronald Giphart. Op Hebban Live zal hij vertellen over zijn boek Alle tijd, dat op 26 september verschijnt. Kun je je nieuwsgierigheid daarna niet bedwingen? Tijdens het event kun je een exclusief vooruitboekje bemachtigen van de roman en is het mogelijk deze te laten signeren! 

Jeroen Windmeijer  

Na de succesvolle literaire thrillerreeks die zich afspeelt in Leiden, verlegt auteur Jeroen Windmeijer de blik naar Latijns-Amerika. Zijn nieuwste boek De offers zoomt in op de gebruiken op de gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten, waar in korte tijd drie kinderen worden vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Hebban-redacteur Soraya Vink interviewt Windmeijer over zijn werk.  

Rodaan Al Galidi  

De van oorsprong Irakese Rodaan Al Galidi schrijft zowel poëzie als verhalen en romans. In 1998 ontvluchtte hij Irak, kwam in Nederland terecht en maakte zich de Nederlandse taal eigen. Hij begon met schrijven van gedichten en proza, waaronder de roman De autist en de postduif (2011), die werd bekroond met de prestigieuze European Union Prize for Literature. Op Hebban Live maak je kennis met deze veelzijdige auteur.  

Panel ‘De aantrekkingskracht van waargebeurde verhalen’  

Waargebeurde verhalen zijn populairder dan ooit. Maar hoe komen deze boeken tot stand? Hoe ver gaan auteurs voor hun research? Hoe bepalen zij wat wel en niet verteld moet worden? Soraya Vink gaat in gesprek met Jan Meeus (Schiedamse Cocaïne Maffia, Verraad), Anne-Gine Goemans (Honolulu King, Holy Trientje), Jacobine van den Hoek (Zondebok) en Frank Krake (Menthol, Rood Bloed en De laatste getuige) en ontfutselt hen alle ins & outs.

Hebban Café met Live Boekentipper  

De Hebban Boekentipper is een van de leukste en belangrijkste features van Hebban. Op 15 september kun je de boekentipper live uitproberen. Wil je meteen een bruikbare tip ontvangen? In het Hebban Café ontmoet je boekverkopers, auteurs, de Hebban Crew en andere Hebban-lezers die je graag voorzien van adviezen en leestips! Ga met hen in gesprek en ontdek je nieuwe favoriete boek.      

Uitreiking Hebban Debuutprijs 2019  

Uiteraard kunnen de genomineerden voor de Hebban Debuutprijs niet ontbreken in deze line-up. Vier van hen zijn aanwezig tijdens Hebban Live: Thomas Rueb (Laura H.), Samantha Stroombergen (De witte kamer), Hannelore Bedert (Lam) en Astrid Boonstoppel (Dit is hoe het ging) worden geinterviewd over het schrijven van hun debuut en alles wat daarna kwam. Aansluitend volgt de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2019 door juryvoorzitter Grietje Braaksma. Uiteraard is ook hier gelegenheid tot het signeren van boeken.  

       

Laat hier weten of je erbij bent!Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Derde editie van Hebban Live bij Broese in Utrecht

 

Gerelateerd

Over

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi is een schrijver voor alle seizoenen. Zijn dichtbundel De ...

Jan Meeus

Jan Meeus

Journalist Jan Meeus is sinds 2013 chef van de onderzoeksgroep bij NRC...

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoeker. Ze won...

Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binn...