Advertentie

Hebban vandaag

Review /

Deze 16 boeken bespraken we deze week #2

Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Vanaf deze week zetten we elke vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 2 december tot en met donderdag 8 december.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week
 

Highlights

Bewaring moet het niet hebben van flitsende acties, bloederige scènes en achtervolgingen. Evenmin van plotwendingen en zijverhalen. Het is rechttoe rechtaan met slechts enkele flashbacks. En wat te zeggen van de schrijfstijl? Die is vloeiend, zonder opsmuk, 'to the point'. En toch is er die ondertoon van ironie, humor en af en toe sarcasme, iets wat Norton ook als host typeert. De dialogen zijn pittig en levensecht.
- Christine Bols over Bewaring

Hoewel het verhaal soms gekunsteld aanvoelt en het hoofdpersonage van zichzelf weinig interessants heeft, is Swing time als geheel een prachtig geschreven en boeiende roman. Zadie Smith roept vragen op over identiteit, ras, cultuur en levensvervulling. Word je bepaald door je kleur? Je sociale klasse? Je geboorteplaats? Je vrienden? Kun je je hieraan onttrekken? Kun je je leven veranderen? En wat als het niet lukt?
- Margriet Cobben over Swing Time

Een confrontatie van een vader met zijn dochter; en omgekeerd. Tenzij de vader is een geslaagde expeditie geworden, glashelder neergezet. Een familieportret, maar meer nog een zelfportret.
- Guy Doms over Tenzij de vader

Omdat de auteur zoveel diverse thema's in het boek verwerkt heeft, is het in feite meer dan alleen een thriller. Het doet je namelijk beseffen dat de politieke situatie van veel landen in Afrika verre van ideaal is. Toch is Zim geen boek dat belerend is. In geen geval. Het is in beginsel een thriller, maar wel een met een erg hoog realiteitsgehalte. 
- Kees van Duyn over Zim

De personen en de verhalen in De levens van Jan Six worden prachtig tot leven gebracht. Geert Mak heeft toegang gekregen tot voorheen besloten archieven en maakt geregeld gebruik van parafernalia zoals de handschoen van een bruid, persoonlijke aantekeningen en recepten. Het kleinere verhaal. Een grote verdienste van dit werk is dat Mak dit telkens soepel in de context weet te plaatsen van de wereld daarbuiten, het grotere verhaal.
- Jan Koster over De levens van Jan Six

DWDD Boek van de Maand
Kerstdagen is uitgegeven als mooie hardcover met mooie zwart-wit kersttekeningen tussen de verhalen door. Een must voor de fans maar vooral voor wie nog nooit iets van Jeanette Winterson gelezen heeft. Ook buiten de kerstdagen om magisch.
- Jeanette van der Lindt over Kerstdagen

In Aan het eind van de dag staat telkens het samenspel tussen het persoonlijke en het politieke centraal. Twee krachten die elkaar beïnvloeden en soms ook bijten. Het is een boeiende roman, die diep ingaat op het privéleven van de inspirerende politica en tegelijkertijd een mooi beeld geeft van de tijdgeest waarin zij leeft. Bovendien blijft het spannend of Katharina uiteindelijk mee zal werken aan de biografie.
- Doortje over Aan het eind van de dag

Perfect leesbaar als standalone is Verduistering een bevestiging van het talent van Bernard Minier en beslist één van de beste thrillers van 2016!
- Koen Chevalier over Verduistering

Bekijk hier alle besproken boeken van deze weekOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 16 boeken bespraken we deze week #2

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 49 (2016)

op 08 december 2016 door Sander (Hebban Crew) 16 boeken 1 volger 0 reacties 2 likes
Gesponsorde boeken