Advertentie

Hebban vandaag

Review /

Deze 23 boeken bespraken we deze week #1

door Hebban Crew 7 reacties
Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Vanaf deze week zetten we elke vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 25 november tot en met donderdag 1 december.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week
 

Highlights

Een eenzame bruggenbouwer enthousiasmeert maar geeft tegelijkertijd een reëel beeld. Een eerlijk boek als dit is daarom een uitstekend middel ter voorbereiding van een eventuele reis naar India, of om simpelweg even weg te dromen van het koude en regenachtige weer hier in Nederland.

- Stan Veeke over Een eenzame bruggenbouwer

Er valt zodanig veel over Kwaadschiks te vertellen; over de taal, de stijl en de diepgang van het verhaal. Je vraagt je trouwens af: hoe doet hij het? Prachtig hoe er vrijwel in elke afzonderlijke passage pit zit, kracht wordt uitgestraald, of een virtuoze beeldspraak het geheel nog komt verstevigen en verfraaien.

- Guy Doms over Kwaadschiks

Hertmans heeft zich diepgaand ingeleefd in zijn personage en haar lotgevallen. Hij is haar achterna gereisd en schrijft hoe hij haar aanwezigheid op sommige plekken als het ware kan voelen. Zorgvuldig schildert hij met beeldende zinnen de ruimte en de sfeer van tijdloosheid.

- Inge Deutekom over De bekeerlinge

Stuarts schrijfstijl is simpel maar mooi, intrigerend en pakkend. Het feit dat dit ook zo overkomt in de vertaling, is natuurlijk volledig te danken aan vertaalster Angela Knotter, die samen met Stuart ervoor zorgt dat de personages tot leven komen en alle emoties diep tot de lezer doordringen.

- Suzan Voncken over De bekeerlinge

Het verhaal steekt schitterend in elkaar. Zelfs al vermoed je wie er niet deugt/deugen, dan nog weet je niet waarom en hoe. Spookt het op de berg? Elk eng geluid maakt nerveus: is het de moordenaar of een rat of de krakende vloer? Wie is te vertrouwen en wie niet? Clara Weiss tovert een alledaags bergdorp om tot een oord vol spanning. De afloop is verrassend.

- Anna Bakker over Melkbloed

Roept een origineel debuut als De hondenkoning al bewondering op, de latere twee boeken hebben een urgentie die je in de Nederlandse literatuur zelden ziet. Zo stijlvast, zo'n consequent doorgevoerde thematiek - adembenemend. Dit valt in de categorie Móet Je Gelezen Hebben.

- Victor de la Vieter over Dode mannen

Alsof die verbijstering nog niet voldoende is gooit Den Hollander tot slot nog even een paar knuppels het hoenderhok in. Een paar schokkende inzichten extra, een soort ‘toegift’, waar je nog even mee om de oren wordt geslagen. Het verleden heeft lange armen, die zich als tentakels op verbijsterend onvoorziene wijze het heden in hebben weten te wurmen.

- Gerry Hameetman over Duivelspact

Het doel is ruimschoots gehaald: een prachtige, vuistdikke en gedetailleerde biografie ligt er. Kamp heeft antwoorden gegeven en aangetoond dat meneer en mevrouw Bordewijk de personen waren die ze vermoedde. Ze laat op een stijlvolle wijze zien hoe Ferdinand en Johanna elkaars tegenpolen waren en elkaar haarfijn aanvulden; zowel privé als in hun werk.

- Willem van Hartskamp over Ferdinand en Johanna

Bekijk hier alle besproken boeken van deze weekOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 23 boeken bespraken we deze week #1

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 48 (2016)

op 01 december 2016 door Hebban Crew 23 boeken 3 volgers 3 reacties
Gesponsorde boeken