Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze nieuwe voorleesboeken komen eraan: voorjaar 2023

door Hebban Crew 2 reacties
Tot en met 4 februari vieren we de Nationale Voorleesdagen en Hebban blikt vooruit naar het voorjaar van 2023. Welke voorleesboeken in de leeftijd 0-6 jaar mag je echt niet missen? Van voorlezen tot samen lezen tot zelf lezen, met deze boeken geef je jouw (klein)kinderen een goede start. En doe jij al mee aan onze Voorleesboeken Challenge?

Echt niet missen

Milja Praagman schreef en illustreerde gedichten vol verwondering. Over drijven met je oren onder water, over een boot op weg naar later, over verliefd worden, over een dag vol geluk en nog veel meer. Ik kleur van jou verschijnt in april 2023.

Giel neemt zijn lievelingsboek over Ramon de bizon overal mee naar toe, maar dan wordt het per ongeluk ingeleverd bij de bieb. Ramon tuimelt uit de pagina's en gaat op zoek naar Giel. Het door Arthur Japin vertaalde Ramon de bizon verschijnt in mei 2023.

Twee kinderen bedenken de Razende Ruimte: een spannende plek waar je alleen naar toe kunt als je ... Dat weten Nout en ik eigenlijk zelf niet. De twee geven gaandeweg vorm aan hun fantasievolle plek. Het prentenboek van Fleur Doornberg-Puglisi verschijnt maart 2023.

Prins Thijn heeft er genoeg van prins te zijn, dus zoekt hij een tijdelijke invaller. Maar als de invalprins arriveert, raakt Thijn wel erg in de war. Prins zoekt prins van Tiny Fisscher en Coen Hamelink vertelt vertederend over deze jonge liefde. Het kinderboek verschijnt februari 2023.

Geliefde auteurs

Februari 2023
(26)
Tante Dominante is een hele grote, hele strenge rat. Haar neefjes Knaas en Knoop zijn twee hele kleine, stoute ratjes. Erik van Os, Elle van Lieshout en Thé Tjong-Khing sloegen de handen ineen voor dit heerlijk stoute prentenboek.
Februari 2023
(93)
Bibi Dumon Tak en knipkunstenaar Geertje Aalders maakten samen een ouderwets fijn en eigenwijs prentenboek vol prachtige kleine kriebelbeestjes. In Keverburg organiseren de insectenfamilies elk jaar een enorme kookwedstrijd.
Februari 2023
(22)
Daan Remmerts de Vries komt met een nieuw deel in de hilarische, spannende en kleurrijke prentenboekreeks over Vos. Vos heeft een vis gevangen voor zijn advondeten. Vis vindt het niet erg, maar maakt Vos wel steeds zenuwachtiger.
Maart 2023
(23)
Tjibbe Veldkamp schreef en Sophie Pluim illustreerde een moderne klassieker over een rat die aanspoelt op het strand waar een meisje haar moeder kwijt is. Hij kijkt de situatie aan en besluit haar te stelen. Hebbes. Maar dan komt haar moeder.

Non-fictie

Maart 2023
(9)
Waar komt een boek vandaan? Hoe komen ze in winkels en op deurmatten terecht? In dit kleurrijke non-fictieboek wordt het allemaal haarfijn uitgelegd.
April 2023
(4)
Leer twintig kriebelbeestjes herkennen en kom van alles te weten: wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. Zo word jij een echte expert.
Februari 2023
(3)
Dit is het coolste dinosaurusboek ooit, met 50 geweldige dino's, heel veel interessante weetjes en grappige prijzen. Elke dino heeft wel iets speciaals.
April 2023
(2)
Niet iedereen vindt dezelfde dingen leuk en dat maakt het soms ingewikkeld. Hoe weet je wat iemand anders wil of niet wil? En wat zeg jij als je iets niet leuk vindt?

Lachen, gieren, brullen

Maart 2023
(8)
Isabelle is een heel braaf meisje, dat grappig genoeg opgroeit in een familie vol boeven. Ze stelen zelfs de kroonjuwelen van de koningin! Hoe kan ze zich op haar gemak voelen bij haar familie en tegelijkertijd trouw blijven aan zichzelf?
April 2023
(14)
Trippel en trappel trappelen trippelend op de trap en vliegen vliegensvlug vlot achter elkaar aan. Kun jij dit grappige en ondeugende kinderboek voorlezen zonder over de woorden in dit prentenboek te struikelen?
Februari 2023
(14)
Oef, de adem van Stinkie de hond ruikt verschrikkelijk. Niemand kan ertegen en er komen zelfs ongelukken van. Meneer en mevrouw Bom besluiten dat Stinkie moet vertrekken, maar daar zijn hun kinderen het niet mee eens.
Mei 2023
(61)
De koning heeft een lieve koningin, een slimme dochter en een uitstekend paar billen. Maar hij is ook een beetje lui geworden en past niet meer zo goed in zijn bubbelbad. De koningin heeft een oplossing: op naar het sportpaleis!

Bekijk hier meer nieuw te verschijnen voorleesboeken

De Voorleesboeken Challenge

Wat is er leuker dan dat moment waarop je je kinderen of kleinkinderen voorleest? Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen organiseert lezerscommunity Hebbban de Voorleesboeken Challenge. Stel vast hoeveel boeken je dit jaar wilt voorlezen, vul het aantal in en klik op de knop 'Start je challenge'. Zo makkelijk is het!

Naar de Voorleesboeken ChallengeOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze nieuwe voorleesboeken komen eraan: voorjaar 2023

 

Gerelateerd