Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze thrillers van eigen bodem lees je deze zomer!

door Hebban Crew 15 reacties
De Verwachtlijst van Hebban biedt volop inspiratie om meer en leuker te lezen. Al die nieuw te verschijnen boeken die je om de oren vliegen kunnen je echter ook teveel worden: hoe weet je welke je écht niet mag missen? De Hebban Crew dook in de zomerbrochures van 2024 en licht de mooiste pareltjes voor je uit. Elke maand één, plus vier bonustips.

Speciaal voor de Thriller Weken besteden we extra veel aandacht en ruimte aan dit genre. De zomerplannen voor oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers, vertaalde spanning én aankomende vervolgdelen in reeksen krijgen allen een eigen artikel. Vandaag laten we je zien welke oorspronkelijke Nederlandstalige thrillers deze zomer zullen gaan verschijnen. Welke titel gaat meteen op jouw Wil ik lezen-plank?

Vlissingen

Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: 4 juni 2024

Tijdens de Thriller Weken kun je thrillerschrijfster Nathalie Pagie in heel Nederland tegenkomen, in haar booktour met Carla Kovach of tijdens lezingen en signeersessies. Maar natuurlijk ook op de boekpresentatie in Vlissingen van haar nieuwste boek dat morgen verschijnt, Vlissingen.

Keet Kuipers verblijft een maand in een vissershuisje in Vlissingen om in alle rust aan een filmscript te werken. Dan ontdekt ze dat Barbara, de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren. Keet komt er tot haar verbazing achter komt dat een van hen haar halfbroer Paddy is, die in de haven blijkt te werken als drugsuithaler. Terwijl Paddy en zijn maten zich opmaken voor de gevaarlijkste klus van hun leven en Barbara plots van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn, neemt Keet een beslissing die alles doet kantelen.

Ook niet te missen

(0)
Een prequel van de inmiddels 18-delige 'Thomas Berg'-reeks over een onbekende apocriefe tekst van Judas Iskariot.
(53)
Een gratis Thriller Weken-ebook met vijf korte verhalen van bekende Nederlandstalige thrillerschrijvers.
(2)
Lex maakt een mysterieuze man tot hoofdpersonage van zijn nieuwe roman. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Een mooie dood

Auteur: Charles den Tex
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verschijningsdatum: 9 juli 2024

Charles den Tex is bekend van de 'Bellicher'-reeks en de 'John Antink'-boeken en is volgens Trouw 'misschien wel de beste Nederlandse thrillerschrijver'. In juli volgt zijn nieuwe standalone, Een mooie dood.

Als Harm zijn vriendin Imane op een nacht levenloos aantreft in zijn eigen kroeg, is de politie ervan overtuigd dat híj haar heeft vermoord, ook al kunnen ze niks bewijzen. Keer op keer wordt hij ondervraagd en het café wordt van boven tot onder doorzocht. Eén ding weet hij zeker: hij heeft het niet gedaan. Maar wie dan wel? Het antwoord op die vraag moet hij zelf vinden, waardoor hij in een wereld belandt waarvan hij niet wist dat die bestond …

Ook niet te missen

(0)
Het onderzoek van de officier van justitie wordt bemoeilijkt wanneer een beroemd pianistenduo erbij betrokken raakt.
(0)
Agent Johan van Kastel is met pensioen en kan nu vrijuit spreken over spraakmakende zaken en corruptie.
(0)
Leiden is geschokt wanneer het lichaam van een studente bungelt aan de vlaggenmast van een studentenvereniging.

De schaduwvrouw

Auteur: Anna van den Breemer
Uitgeverij: Prometheus
Verschijningsdatum: 30 augustus 2024

Na enkele non-fictieboeken belandde Anna van den Breemers thrillerdebuut Het perfecte zusje prompt op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2024. In augustus verschijnt haar tweede boek.

Op klaarlichte dag verdwijnt de baby van Sascha en Victor uit zijn bedje. De recherche staat voor een raadsel: hoe kon iemand de kleine Olivier ontvoeren uit de moderne villa terwijl zijn moeder gewoon thuis was? Meteen komt er een grootschalige zoekactie op gang, waarbij buurtgenoten, familie en vrienden hun diensten aanbieden. Heeft de ontvoering iets te maken met het werk van Sascha’s man? Als uitgesproken politicus is Victor geliefd én gehaat, zelfs met de dood bedreigd. Sascha besluit niet af te wachten, maar zelf op onderzoek uit te gaan. En dan blijkt het gevaar misschien dichter bij huis te liggen.

Ook niet te missen

(0)
Mieke zoekt op Tinder naar leuke contacten, maar Thomas, die er op zijn foto nog zo leuk uitziet, blijkt een fatale keuze.
(0)
In de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag is een man aan het kruis gespijkerd. Een bijbelse straf anno december 1942.
(3)
Na twee showbizzmoorden zal De Cock op zoek moeten gaan naar een moordenaar in de wereld van roddel en achterklap.

De mosterdmoorden

Auteur: Chris Bajema
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 3 september 2024

De cosy crime-roman De mosterdmoorden is het thrillerdebuut van maker van podcasts en schrijver van hoorspelen Chris Bajema.

Sinds ze zich laat leiden door haar intuïtie lijkt alles in het leven van Jules Hesseling beter te gaan. Ze besloot spontaan bij haar man Manfred te vertrekken, werd verliefd op een dijkhuisje aan de andere kant van het land en besloot in een opwelling te solliciteren naar een nieuwe baan. Ze werd aangenomen en nu is ze directeur van een klein regionaal museum in Damburgh. Het historische stadje lijkt een ideale plek om zich opnieuw te vestigen, maar er blijkt van alles aan de hand te zijn. Al op de eerste dag in haar nieuwe baan wordt Jules geconfronteerd met een moord, de eerste sinds eeuwen in Damburgh. En het lijkt niet bij deze moord te blijven!

Ook niet te missen

(0)
Bodyguard Chris Coene moet de secretaris van een machtige familie beschermen, maar wie beschermt hem?
(16)
De schrijfster van het Zomerlezengeschenk 2024 komt met een thriller over een cold case-podcast van twee studievriendinnen.

Nog meer thrillers

In de Verwachte boeken-lijst vind je alles dat de komende dagen, weken en zelfs maanden gaat verschijnen. Je kunt filteren op genre, zoals thrillers, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jij graag wilt lezen.

Meer verwachte thrillers

Hier vind je onze uitgelichte selectie van verwachte thrillers van het voorjaar.Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze thrillers van eigen bodem lees je deze zomer!

 

Gerelateerd