Hebban vandaag

Advertorial /

Deze twee spannende jeugdnovelles houden je wakker

Het ene boek gaat over Benthe, die houdt van winkelen en graag met haar vriendinnen is. Het andere boek gaat over Jamie, die uit huis is geplaatst en nu haar draai moet vinden in een nieuw gezin. Twee verschillende verhalen, maar toch hebben ze iets met elkaar te maken: beide boeken komen uit de spannende Kluitman-novellereeks.

Kluitman-novelles

Uitgeverij Kluitman geeft novelles uit voor jongeren, waarmee ze hopen jongeren enthousiast te maken om meer te lezen. Het zijn spannende boeken van rond de 100 pagina’s, maar met een boeiend verhaal. In deze novellereeks verschenen in maart twee nieuwe boeken (14+): Opgepast! van Jennefer Mellink en Maar ik ben jou niet van Nadine Swagerman. Van de Kluitman-novelles zijn inmiddels al meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Spannende thriller waarin niets is wat het lijkt

Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, dat genomineerd werd voor de Beste Young Adult Thriller in 2014 op Hebban. Ze schreef daarna Kwaad bloed, Gevarenzone en Vermoorde onschuld. Jennefer houdt van honden, koken, reizen én schrijven. Haar nieuwste boek is de spannende novelle Opgepast!.

'Mellink speelt met enige regelmaat in op de vermoedens van de lezer, waarbij ze niet schroomt de lezer op het verkeerde been te zetten. Met zorgvuldig gekozen cliffhangers, waarbij ze schakelt tussen de herinneringen van Stephan en het nu, houdt ze de spanning in het boek aantrekkelijk.' - Hebban over Vermoorde onschuld

Opgepast! van Jennefer Mellink

Benthe houdt van winkelen en stappen met haar vriendinnen. Om dat allemaal te kunnen betalen past ze regelmatig op kinderen en werkt ze elke zaterdag bij de snackbar. Tijdens een avondje uit leert Benthe een knappe jongen kennen. Ze komt er al gauw achter dat hij niet zo leuk is als ze dacht. Hij vertoont stalkerig gedrag. Ook Benthes ex-vriendje Olaf laat haar maar niet met rust. En wie is die dronkenlap die stennis schopt in de snackbar?

Als Benthe op een avond na haar werk via een bospad naar huis loopt, voelt ze zich niet veilig. Ze wil iemand bellen, maar haar ouders zijn op vakantie en haar broer en beste vriendin nemen hun telefoon niet op. Dan voelt ze opeens een ijskoude hand op haar mond…

Leesfragment Opgepast!

Meeslepende novelle van debuutprijswinnaar

Nadine Swagerman wist op haar zevende al zeker dat ze schrijfster wilde worden. Ze stond in de finale van twee schrijfwedstrijden, maar zag de hoofdprijs aan zich voorbijgaan. Toch debuteerde ze in 2018 met Eén waarheid en won daarmee de Jonge Jury Debuutprijs. Maar ik ben jou niet is haar nieuwste boek.

'Slechts een overwegend vlotte schrijfstijl in combinatie met een spetterend einde is voldoende. Het is voldoende om Eén waarheid in één ruk uit te willen lezen.'- Hebban over Eén waarheid

Maar ik ben jou niet van Nadine Swagerman

De zestienjarige Jamie is sinds kort uit huis geplaatst en moet nog erg wennen aan haar nieuwe thuissituatie. Haar moeder kon niet meer voor haar zorgen en nu woont Jamie bij Karin en Derek en hun dochter Mira.

Hoewel ze het goed kan vinden met Mira, voelt Jamie zich nog niet echt thuis bij de familie Mulder. Het lukt haar maar niet om haar verleden los te laten. Ze hoort ook steeds een raar geluid, terwijl de anderen niets lijken te horen. Soms ziet ze een gestalte rond het huis dwalen. Als de man op een dag het huis binnendringt, weet ze zeker dat ze in gevaar is…

Leesfragment Maar ik ben jou nietOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze twee spannende jeugdnovelles houden je wakker

 

Gerelateerd

Over

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink (1985) is een Nederlandse auteur in het young adult-genre. Ze w...

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster t...