Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Dit is de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2024

door Hebban Crew 143 reacties
Ruim honderd lezers lazen en beoordeelden de afgelopen maanden de vijftien debuutromans die de longlist van de Hebban Debuutprijs 2024 vormden. Met hun inspanningen hebben zij de shortlist van de Hebban Debuutprijs bepaald, die nu door een professionele vakjury zal worden gelezen. Welk debuut zal in september tijdens Het Debutantenbal de Hebban Debuutprijs 2024 in ontvangst nemen?

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten van Nederlandstalige literaire fictie. Dit jaar zijn we alweer toe aan de negende editie en is het de tweede keer dat we een wildcardverkiezing organiseren voor de vijftiende plek op de longlist. Hieronder vind je de vijf boeken die na beoordeling van de lezersjury naar de vakjury gaan voor het bepalen van de winnaar. Wil jij straks live bij de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2024 zijn? Markeer dan alvast 7 september in jouw agenda, want dan vindt het Debutantenbal plaats in Amsterdam.

LEES VERDER / Kom op 7 september naar het Debutantenbal!

LEES VERDER / Dit is de vakjury van de Hebban Debuutprijs 2024

De shortlist

Tussen morgenzee en avondland

Ramy El-Dardiry

Wanneer Amir hoort dat zijn vader Nessim een week eerder in Alexandrië is begraven, probeert hij dat te vergeten, maar de stad kruipt via een droom zijn hoofd in.

Querido Vader-zoonrelatie Egypte Culturen

Droomhuis

Inez de Goede

Lot reist terug naar het huis in Frankrijk waar ze met haar moeder en stiefvader gewoond heeft, om een verklaring voor haar angsten te vinden en de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Orlando Frankrijk Moeder-dochterrelatie Stiefvader

Beste mevrouw Eva

Valentijn de Heer

De geboorte van Elias' verstandelijk gehandicapte broertje veranderen de toch al moeizame verhoudingen binnen het gezin. Elias kruipt in de ouderrol en vindt buitenshuis zijn toevlucht.

Pluim Probleemgezin Gewelddadig Buren

Citroeninkt

Maral Noshad Sharifi

Na een vlucht door Europa strijkt Talar met haar ouders en broertje neer in het gereformeerde Moerkapelle. Thuis klinken de herinneringen aan de Iraanse revolutie nog na.

Prometheus Thuishoren Opgroeien Verleden

Tosca

Maud Vanhauwaert

In een brief aan haar uitgever legt vertaalster May uit hoe een treffend portret het begin vormde van een toxische relatie, waarin steeds twijfelachtiger wordt wie nu eigenlijk wie parasiteert.

Das Mag Toxische relatie Poëtisch Feit en fictie

Looplabb opens your eyes

Het Nederlandse leesbrillenmerk Looplabb is hoofdsponsor van de Hebban Debuutprijs. Looplabb en Hebban delen een gezamenlijke missie: lezers meer én met meer plezier laten lezen. En de keuze voor de juiste leesbril draagt daar zeker aan bij.

Looplabb is een innoverend brillenmerk gespecialiseerd in handgemaakte, opticien kwaliteit lees- en zonneleesbrillen voor een betaalbare prijs. En met een passie voor lezen want zo dragen alle monturen de naam van een klassiek werk uit de literatuur. Denk aan Faust, Papillon, Lolita of The George.

Looplabb leesbrillen zijn ontworpen voor mannen en vrouwen van elke leeftijd. Met een scala aan stijlen & kleuren die passen bij elke gezichtsvorm. Kortom een leesbril waarmee je gezien mag worden!

www.looplabb.comOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2024

 

Gerelateerd