Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: van oude mensen, jonge mensen en een gevonden manuscript

door Debbie (Hebban Crew) 6 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Debbie van der Zande.

Afgestoft manuscript

In 2006 overleed David Gemmell, een van de meest geliefde fantasyschrijvers wereldwijd, dankzij zijn Druss-boeken. Zijn laatste reeks, Troy, heeft hij niet meer af kunnen maken. Met behulp van het materiaal dat er al lag en haar ervaring met haar mans schrijfstijl, is Stella Gemmel, Davids weduwe, in staat geweest het laatste boek in die trilogie af te schrijven. Een reeks overnemen is altijd een spannende keuze, kijk maar naar het geslaagde einde door Brandon Sanderson van Robert Jordans Rad des Tijds of het, in principe geslaagde, maar ook verguisde vervolg dat David Lagercrantz aan de Millennium-reeks geeft.

Nog een erg risicovolle beslissing is het afstoffen en publiceren van een oud manuscript dat ergens ver weg in een kast verstopt ligt. Zo'n manuscript is er gevonden van David Gemmell. Het voegt autobiografische details van het leven van Gemmell als journalist in Londen samen met een seriemoordenaar en een bovennatuurlijk tintje. Daarmee is het buitengewoon geschikt voor Gemmell-fans én liefhebbers van de crime noir. Met kloppend hart wachten we deze publicatie af.

An ambidextrous killer is murdering women, leaving virtually no evidence behind, and struggling journalist Jeremy Miller wishes he was covering the case. Instead he's stuck with heartwarming local stories about paraplegic teenagers and elderly psychic ladies. So when his stories and the murder case start to converge, no one is more surprised than Jeremy.

Or, it turns out, more at risk.

Rhyming Rings verschijnt op 21 september (in pocket) bij Orion. Een Nederlandse vertaling wordt niet verwacht.

Intrigerende novelle

Een toffe cover doet mij al snel een boek oppakken. Met de omschrijving 'schitterende kleine roman over literatuur en taal' belandt het boek dan al snel van hand in winkelmandje. Deze novelle van de Duitse auteur Bodo Kirchhoff draagt bovendien de intrigerende titel Wedervaring. Verkocht! Wat verwacht jij van dit juweeltje?

De gepensioneerde uitgever Reither ontmoet, na de vondst van een mysterieus boek zonder titel, per toeval Leonie Palm, die net haar hoedenwinkel heeft gesloten. Ze hadden beiden de hoop op een grote liefde al opgegeven, maar een autorit van drie dagen naar Sicilië brengt daar verandering in.

Wedervaring is een  en over de liefde tussen twee oudere mensen die niets meer te verliezen hebben, slechts alles te winnen.

Wedervaring is vanaf 19 september te koop in alle boekwinkels

Discussie is welkom

Na een uitstekende presentatie van de uitgever over Zwarte bladzijde raakte ik zowel erg benieuwd naar het boek als verzekerd van het feit dat ik het niet wilde lezen. Winnie M. Li schreef een roman over haar eigen, bizarre verkrachting. Een ontzettend moeilijk onderwerp in een zo lastig te begrijpen situatie, dat je amper weet wat je van dit boek moet verwachten. Li schreef het niet als aanklacht aan de dader, maar de roman is wel bedoeld om tot nadenken en discussie te leiden.

Een slachtoffer, een dader, twee levens die nooit meer hetzelfde zullen zijn. Op vakantie in Belfast wordt Winnie M. Li tijdens een hike in een national park verkracht - op klaarlichte dag, op een groot open veld, en de dader is pas vijftien. In één klap breekt haar leven in tweeën: voor en na. Gaat ze
opgeven of overleven? Blijft ze slachtoffer of klaagt ze de dader aan? Ze ervaart dat er op verkrachting een maatschappelijk taboe rust; zowel de hulpverlening, het rechtssysteem als de politie heeft geen idee wat ze met de zaak aan moeten, zeker niet als de zeer jonge dader onschuldig pleit.

Zwarte bladzijde verschijnt op 19 september bij HarperCollins Holland

Ook deze week 

 


Wekelijks een overzicht van de (belangrijkste) verwachte boeken binnen je favoriete genres in je mailbox? Maak een gratis account aan op Hebban of klik hier om je nieuwsbrieven te beheren.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Deze week: van oude mensen, jonge mensen en een gevonden manuscript

 

Gerelateerd

Over

David Gemmell

David Gemmell

David Gemmell was een Britse fantasy-auteur die bekend werd met de Drenai-reeks.

Gesponsorde boeken