Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: een kleine getuige, ellende in Montana en een spannend dagboek

In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Soraya Vink.

Een kleine getuige

De Amerikaanse thrillerschrijfster Jilliane Hoffman weet waarover ze schrijft. Ze begon haar carrière als advocaat, was assistent Officier van Justitie in Miami en stond de FBI bij in verschillende misdaadonderzoeken. Hoffman gaf haar ‘day job’ echter op om fulltime te schrijven. Met De kleine getuige publiceert ze voor het eerst sinds lange tijd een standalone en lijkt ze in te springen wat betreft de trend van ‘vermist’-thrillers.  

Wanneer Faith met haar vierjarige dochtertje ’s avonds laat naar huis rijdt, knalt er opeens iemand op haar auto: vanuit het bos is een meisje in paniek de weg op gerend. ‘Help me!’ schreeuwt ze, maar Faith is in blinde paniek: een donkere weg, er is niemand in de buurt, dus ze besluit door te rijden. In haar achteruitkijkspiegel ziet ze hoe het meisje door een man het bos in wordt gesleurd.  

Wanneer steeds meer jonge vrouwen verdwijnen en er ‘Vermist’-posters opduiken met daarop het gezicht van het meisje, blijkt dat Faith’s dochtertje die bewuste avond helemaal niet sliep op de achterbank. Ze heeft alles gezien. En vertelt dat ook. Aan de politie. In plaats van getuige is Faith opeens schuldig aan het feit dat ze iets had kúnnen doen. En de dader? Die heeft haar misschien wel gezien en nu hij weet wat zij weet…  

De kleine getuige verschijnt op 21 februari bij Uitgeverij De Fontein.  Ellende of medeleven?

Met zijn debuutroman Montana wist Smith Henderson alle ogen op zich gericht te krijgen. In 2014 bestormde de roman al de bestsellerlijst in de Verenigde Staten en mocht het rekenen op nominaties voor bijna alle literaire prijzen. Met name de verpletterende werking van dit verhaal wordt opgemerkt door critici wereldwijd, waarmee Henderson een glansrijke carrière tegemoet gaat.  

Nadat maatschappelijk werker Pete Snow een ondervoede en verwilderde jongen uit Montana probeerde te helpen, wordt hij geconfronteerd met Jeremiah, de getroebleerde vader van de jongen. Met moed en omzichtigheid weet Pete langzaam het vertrouwen te winnen van deze kluizenaar. Terwijl Petes eigen gezin uit elkaar valt, trekken de activiteiten van Jeremiah de aandacht van de FBI. Pete raakt verzeild in een klopjacht waaruit niemand zonder kleerscheuren tevoorschijn zal komen.  

Montana verschijnt op 21 februari bij Uitgeverij Meulenhoff.  Spannend dagboek

Romanschrijver Jan van Mersbergen leest graag thrillers in zijn vrije tijd en had al enige tijd de ambitie om zelf een thriller te publiceren. Dat is gelukt, want onder het pseudoniem Frederik Baas debuteert hij als thrillerschrijver met Dagboek uit de rivier.  

Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen.  

Op Hebban lees je al een Sneak Preview van deze spannende thriller en kun je je ook inschrijven voor een buzz actie!  

Dagboek uit de rivier verschijnt op 23 februari bij Ambo Anthos.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Deze week: een kleine getuige, ellende in Montana en een spannend dagboek

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken