Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: Een weerzien, een afscheid en een primeur.

door Lindy de Jong 3 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Lindy de Jong.Een weerzien en een afscheid  

Het wachten duurde lang en was zwaar, maar deze week verschijnt eindelijk de vertaling van het laatste deel in de reeks ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. In Het labyrint der geesten komen de verschillende verhaallijnen uit de eerste drie boeken samen en komen we dus ook Daniel Sempere, Victor Mataix, David Martín en, mijn persoonlijke favoriet, Fermín Romero de Torres tegen. Enige nadeel: we moeten na dit laatste boek ook écht afscheid van hen nemen.  

We keren terug naar het Spanje van de late jaren 50 en maken kennis met de eigenzinnige Alicia Gris, die voor een opdracht van de geheime dienst vanuit Madrid terugkeert naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks Het kerkhof der Vergeten Boeken in zijn bezit, dat Alicia pijnlijk aan haar eigen lot doet herinneren. Het voert haar naar de boekhandel Sempere & Zoon, in het hart van Barcelona. Maar de antwoorden die Alicia daar vindt, brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.  

Lees hier het eerste hoofdstuk van Het labyrint der geesten.

Het labyrint der geesten verschijnt op 7 november bij AW Bruna Uitgevers.  

Back to the future  

Het is november en dat betekent dat de campagne Nederland Leest uitbundig wordt gevierd. Hallo robot past perfect bij het thema van deze editie ‘robotica’. Waar robots jaren geleden nog een futuristische droom leken, zijn ze nu alomtegenwoordig (ze zuigen onze vloeren, opereren patiënten en inspecteren rampplekken), én een vaste waarde als er gesproken wordt over onze nabije toekomst. Want worden wij over niet al te lange tijd écht door hen verzorgd in bejaardentehuizen en zullen ze ons gezelschap houden?  

Het boek Hallo robot van Bennie Mols en Nieske Vergunst vertelt over de wetenschap en techniek achter de robots. Zij laten robotmakers en -ontwerpers, hobbyisten en professionals aan het woord komen: hoe werken robots? Wat kunnen ze? Wat kunnen ze niet? Hallo robot laat zien hoe ver ze al zijn gekomen en wat dat belooft voor de toekomst. Geen scifi, maar de realiteit. Ik ben benieuwd.  

Hallo robot verschijnt op 7 november bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.   

Een primeurtje  

Een paar jaar geleden veroverde Jenna Blum de wereld met Het familieportret. Deze week verschijnt haar langverwachte derde roman De verloren familie. Nederland en België hebben zelfs de primeur: de Nederlandse vertaling is nog eerder beschikbaar dan The Lost Family, dat pas in juni 2018 in de boekhandel zal liggen.

Met De verloren familie schreef Blum opnieuw een ontroerend oorlogsverhaal. Hoofdpersoon is de Duits-joodse Peter Rashkin, die de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefde, maar er zijn hele familie verloor. Na de oorlog ontvlucht hij Europa bouwt in Amerika een nieuw leven op: hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter. Toch kan hij de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten niet loslaten. Het verleden dringt zich zelfs steeds meer op. Als hij niet nog eens zijn dierbaren wil verliezen, zal hij die zwaarwegende herinneringen toe moeten laten.  

Van 10 t/m 16 november brengt Blum een bezoek aan Nederland en België voor de promotie van haar nieuwe boek. Houd Hebban in de gaten voor een interview met de Amerikaanse schrijfster.  

De verloren familie verschijnt op 7 november bij uitgeverij Boekerij.  

Ook deze week


Wekelijks een overzicht van de (belangrijkste) verwachte boeken binnen je favoriete genres in je mailbox? Maak een gratis account aan op Hebban of klik hier om je nieuwsbrieven te beheren.Over de auteur

Lindy de Jong

835 volgers
463 boeken
7 favoriet


Reacties op: Deze week: Een weerzien, een afscheid en een primeur.