Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: Mars, Splinter en de kracht van 'zij'

In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Martijn Lindeboom.

Mars kleurt rood

Mars is hot, Mars is happening en er komen regelmatig boeken over Mars uit. Onlangs heb ik nog Mars, de rode planeet van Kim Stanley Robinson herlezen (sciencefiction, tegen de non-fictie aan) en Hoe we zullen leven op Mars van Stephen Petranek (echte non-fictie, maar qua ideeën vrijwel identiek aan het boek van Robinson). En natuurlijk speelt de rode planeet een grote rol in veel recente sf.

Over Rood van Pierce Brown hoor ik al langer goede verhalen. Het is het eerste deel van een young adult serie in het dystopische subgenre. Naar verluidt is het een bruut verhaal over verraad, onderdrukking, geweld en streven naar een beter leven. En dat op Mars. Ja, dan heb je mijn aandacht.

Vanaf morgen kun je Rood bemachtigen.

Post-Splinter

Eisso Post is de auteur van het bijzondere ridderverhaal De nutvolle Pikku en hij is de vertaler van The Expanse serie van James Corey. Als dat al geen aanbevelingen zijn?

Nu verschijnen er zes korte verhalen in de Splinters-serie van Quasis. Het kenmerk van de Splinters is dat het dunne boekjes zijn van zo'n 50 pagina's, dus deze verhalen zijn echt erg kort. Ik houd van flash fiction, dus dat maakt me nieuwsgierig.

Anarchistische cellen, afvallende ledematen en conversaties met herten, dat moet wel interessant zijn.

Aan de oever van Eisso Post is vanaf 7 juli verkrijgbaar.

De kracht van 'zij'

Het recht van de Radch is voor mij één van de topboeken van het afgelopen decennium: intelligent, subliem uitgewerkt universum, prachtige doorvoering van het 'andere'... Geen gemakkelijk boek, zeker niet voor beginnende sf lezers (redactiecollega Lindy kan er over meepraten), maar erg vernieuwend, al was het maar door het gebruik van het woordje 'zij'. Stiekem heb ik Het zwaard van de Radch (en het afsluitende derde deel, dat toevallig net de Locus Award heeft gewonnen) al in het Engels gelezen, dus ik weet wat er komt. Spoiler alert: het is de moeite waard. De scope is kleiner dan in deel 1, maar de personages en de wereld zijn absoluut memorabel.

Het zwaard van de Radch ligt vanaf 7 juli in de winkels.

Volgende week is de beurt aan Soraya Vink.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

533 volgers
929 boeken
31 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Deze week: Mars, Splinter en de kracht van 'zij'

 

Gerelateerd

Over

Ann Leckie

Ann Leckie

Ann Leckie is een Amerikaanse auteur en redacteur van sciencefiction en fantasy....

Eisso Post

Eisso Post

Eisso Post (1956) is een Nederlandse auteur van fictie (waaronder de fantas...