Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Digitaal lezen in de zomervakantie!

door Lmcmr 3 reacties
Voor volwassenen is het lezen vanaf een e-reader of tablet nauwelijks meer weg te denken. Ook voor het digitaal lezen van kinderboeken en zelfs prentenboeken worden steeds meer (commerciële) initiatieven ontplooid. Hebban Junior zet er voor deze zomer een aantal op een rijtje.


De Vakantiebieb
De Vakantiebieb is een initiatief van de Bibliotheek. Vanaf 1 juni worden er twee maanden lang gratis titels aangeboden binnen een app. Eenmaal gedownload is het boekenkastje van je kind of jezelf overal ter wereld te openen. De kindertitels zijn verdeeld in leeftijdscategorieën van 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12-18 jaar. Maar ook binnen het (gratis) lidmaatschap van de bibliotheek kan je als kind e-books lezen; er zijn ruim 400 titels beschikbaar.

Telekids Boeken 
Telekids boeken biedt voor 2,99 euro per maand tien te downloaden e-books aan. De titels zijn verdeeld in de categorie: voorleesboeken, 3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar. Na het downloaden zijn de titels onbeperkt te lezen.

Bliyoo
Bliyoo, van Bruna, is een ‘onbeperkt lezen’-abonnement van boeken en/of tijdschriften vanaf 9,95 euro per maand. Zonder abonnement is de app te downloaden en worden de titels zichtbaar. Er zijn inmiddels, naar eigen zeggen, duizenden titels beschikbaar.

Booxalive
Op Booxalive zijn digitaal prentenboeken en strips te lezen. Je kan er zoeken op onderwerp, leeftijd of titel. De site is niet-interactief, kost geen geheugencapaciteit en is gratis.

Juf Jannie
Juf Jannie biedt op haar site een zeer uitgebreide en complete verzameling app’s aan, o.a. over kinderboeken. Sommige zijn gratis, voor andere moet je betalen. Juf Jannie screent alles vooraf en tipt een app van de week.

Ikvindlezenleuk
Om als kind op leesniveau te blijven in de zomervakantie heeft Mathilde van Ikvindlezenleuk (www.ikvindlezenleuk.nl) een leesuitdaging opgezet. Wanneer je in de zomer drie kinderboeken leest en daarvan een recensie schrijft op de site, maak je kans op een prijs. Een recensie is in te vullen op een voorgedrukte pagina en bestaat grotendeels uit gesloten vragen, omdat nog niet alle kinderen kunnen schrijven. De site is ook erg handig om te kijken of een boek wel leuk gevonden wordt door leeftijdsgenoten of dat er juist veel moeilijke woorden in staan. Ook lezen de auteurs en uitgeverijen van kinderboeken mee en ontstaat er soms een leuk contact tussen de schrijver en de lezer!
Volg ook de Hebban Page van Ikvindlezenleuk!


Rest ons iedereen een fijne zomervakantie te wensen met veel lees- of zelfs recensieplezier!Over de auteur

Lmcmr

15 volgers
169 boeken
0 favorieten


Reacties op: Digitaal lezen in de zomervakantie!

 

Hebban Spots

Ikvindlezenleuk

33 volgers

Ikvindlezenleuk is een website met recensies over kinder- en jeugdboeken, geschreven voor en door kinderen. Iedereen mag recensies komen schrijven over boeken die je gelezen hebt. En je hoeft er...

Gesponsorde boeken