Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Digitale dienst voor kids: Telekids Boeken

Afgelopen woensdag 20 mei lanceerden RTL Telekids en Elly’s Choice een nieuw platform: Telekids Boeken! Het concept is vergelijkbaar met het eBook abonnement voor volwassenen van Elly’s Choice: voor 2,99 euro beschik je maandelijks over een selectie van de mooiste eBooks voor kinderen van 3 tot 12 jaar.


De vraag naar kinderboeken bij abonnees van Elly Choice steeg en dus besloot de dienst een samenwerking aan te gaan met RTL Telekids. Zij wil daarmee kinderen aanzetten ‘om te gaan lezen op een manier die bij deze tijd past,’ aldus Boudewin Jansen, CEO van Elly’s Choice.  

Olaf Swinarski, manager RTL Telekids, zegt daarover: ‘De afgelopen jaren worden er steeds minder boeken gelezen en zien wij het tabletgebruik onder kinderen enorm toenemen. Door deze twee samen te brengen denken wij lezen een stuk toegankelijker en leuker te kunnen maken voor kinderen die opgroeien in een digitale wereld.’  

Aanbod
Net als het abonnement voor volwassenen biedt Telekids Boeken elke maand 10 eBooks in verschillende leeftijdscategorieën aan, zodat alle kinderen in het gezin kunnen meelezen. De selectie bestaat uit drie titels voor de 3- tot 6-jarigen, vier titels voor kinderen van 6 tot 9 jaar en drie titels voor de leeftijdscategorie 9 tot 12 jaar.  

Ook in genre en auteurs wordt gevarieerd: van voorleesboeken tot avonturenboeken, van zowel nieuw schrijftalent als bekende kinderboekenschrijvers. Telekids Boeken biedt werk van auteurs als Paul van Loon, Guusje Nederhorst, Daphne Deckers, Marcel van Driel, Nannie Kuiper en Marianne Busser & Ron Schröder.  

De eBooks zijn, na het downloaden, onbeperkt te lezen op tablet, e-reader, smartphone en computer, waardoor er altijd en overal gelezen kan worden.  

Reacties van auteurs:
'Prachtig initiatief van Telekids. Want elke manier om kinderen te laten lezen is winst!' – Marianne Busser & Ron Schröder (Het letterwinkeltje)  

‘Belangrijk, een website voor kinderboeken. Thuis niet alleen een tablet voor spelletjes, maar ook voor verhalen. Zo krijgen lezen en voorlezen een centrale plaats in het gezin. Dat kan ik alleen maar stimuleren.’ – Nannie Kuiper (Ga je mee op reis?)  

'Wat ik zo geweldig vind aan Telekids Boeken is dat kinderen hun tablets nu ook kunnen gebruiken om te lezen. Boeken lezen wordt op deze manier nog leuker en toegankelijker gemaakt.’ – Marcel van Driel (Superhelden. nl)  


Kijk voor meer informatie op Telekids Boeken.


          Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Digitale dienst voor kids: Telekids Boeken

 

Over

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon is een bekende en populaire Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij...

Marcel van Driel

Marcel van Driel

Marcel van Driel werd geboren in Arnhem op 4 februari 1967. Sinds 2002 is hij ki...

Nannie Kuiper

Nannie Kuiper

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In...

Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst werd vooral bekend door haar rol als Roos in de soapserie Goed...

Gesponsorde boeken