Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Digitale YA-boeken in je koffer

Boeken kopen; het is voor jongeren niet altijd weggelegd. Hoe graag je ook mooie verhalen wilt lezen, met de zomer in het vooruitzicht is een leuke vakantie ook niet weg. Hebban heeft de oplossing: lees eens digitaal! Hebban selecteerde de leukste en spannendste Young Adult-verhalen van het moment, in een digitaal jasje voor minder dan 5 euro! Kost ook nog eens minder kofferruimte!


Voor de lezer die wil beginnen aan een nieuwe serie…  
en in een keer door wil lezen. Begin dan met de ‘Gone’-serie van Michael Grant, waarin alle volwassenen als bij toverslag verdwenen zijn en de jongeren het onderling moeten zien te redden. De eerste vier delen zijn allemaal voor 4,99 verkrijgbaar. Begin met Verlaten.

Of ga voor de ‘Academicus Vampyrus’-serie van Richelle Mead, waarin je de wereld betreedt van de vampiers, waarin onderscheid gemaakt wordt tussen goede, sterfelijke Strigoi en slechte, onsterfelijke Moroi. En dan heb je ook nog de dhampiers, die half mens / half vampier zijn. Begin met deel een en lees de andere boeken er in een ruk achteraan, per stuk voor 4,99. 

Ook de boekenreeks ‘Pretty Little Liars’ van Sara Shepard, waarop de superpopulaire tv-serie is gebaseerd, is digitaal verkrijgbaar. Alle delen zijn voor 4,99 beschikbaar. Uiteraard begin je de zoektocht naar de mysterieuze ‘A’ in het eerste deel Vriendschap. 

Voor de lezer die al veel populaire YA-series las
Heb jij al veel populaire YA-series gelezen? Dan zijn de volgende boeken misschien iets voor jou. Veel auteurs schrijven extra novelles bij de serie, waarin zij losse verhaallijnen afronden, een stem geven aan populaire bijpersonages of antwoord geven op vragen van lezers.  

Zo schreef Leigh Bardugo verschillende begeleidende verhalen bij haar ‘Grisha’-trilogie. Lees bijvoorbeeld De heks van Duva, De te slimme vos of Kleine dolk voor 1,79.   

Veronica Roth van de bekende ‘Divergent’-serie deed iets soortgelijks. Zij schreef een serie van vier e-novelles verteld vanuit Fours perspectief, het populaire mannelijke personage uit de reeks. Hierin bekijk je de wereld van Divergent door de ogen van de mysterieuze Tobias Eaton, a.k.a. Four en ontdek je nieuwe feiten over zijn leven, zijn personality en zijn relaties. Het eerste deel De overstap is verkrijgbaar voor 0,99 cent. De volgende drie delen, De aspirant, De zoon en De verrader, kosten 1,99 per stuk.

Voor de lezer die liever losse, afgeronde verhalen leest
Wie liever losstaande verhalen leest, zijn de opties ook eindeloos.  

Zo verschenen de spannende thrillers van Mel Wallis de Vries ook digitaal. Lees bijvoorbeeld Kil voor maar 2,99, waarin op een verlaten industrieterrein het lichaam van een meisje gevonden wordt.

Of ga voor een van de realistische jeugdromans van Carry Slee: bijvoorbeeld Brainwash, of de inmiddels klassiekers Spijt of Pijnstillers. Allemaal zijn ze te lezen voor 4,99.  

Wil je iets luchtigers? Ga dan voor de chicklit Au pair van Elisa van Spronsen, waarin Lot na de middelbare school voor een jaar naar Parijs vertrekt. Ook te lezen voor 4,99.  

Meer zin in een historisch verhaal: kies voor Walvisvaarders van Bianca Mastenbroek, over Tijs die naar de ijzige wateren van het verre Groenland afreist op zoek naar het grote avontuur. Wederom te lezen voor maar 4,99!  

Toe aan een beetje fantasie en mysterie, dan is Het uur van de waarheid van Edward Hogan wellicht jouw beste keus. Daarin ontdekt de hoofdpersoon een tijdlus, het moment dat ontstaat wanneer de klok zoals ieder jaar teruggezet wordt. Kan hij het meisje redden dat daarin gevangen zit? Te lezen voor 4,49. 


Wil je meer e-booktips voor onder de vijf euro? Klik dan hier!
Hier vind je een overzicht van alle afgeprijdse YA e-books.

     Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Digitale YA-boeken in je koffer

 

Over

Richelle Mead

Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 1975) is een Amerikaanse fantasyauteur voor zowel ...

Michael Grant

Michael Grant

Michael Grant is een Amerikaanse auteur die in Nederland vooral bekendheid verwi...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Gesponsorde boeken