Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Dik Trom beleeft honderdvijfde druk

door Hebban Crew 1 reactie
Dit najaar komt de honderdvijfde druk uit van Uit het leven van Dik Trom van C. Joh. Kieviet. Met een kleine onderbreking tijdens de bezetting is dit jeugdboek sinds de eerste druk in 1891 voortdurend leverbaar geweest.

Dik Trom is volgens directeur Piero Stanco van uitgeverij Kluitman zo belangrijk, omdat de kinderboeken in de negentiende eeuw extreem braaf waren: ‘Dik Trom is ondeugend, hij stopt een katje in de doofpot', zegt hij in Boekblad. 'Dat was daarvoor en ook nog enige tijd na verschijning onbestaanbaar. Een jaar of vijftien later gaat Pietje Bell weer een stapje verder, die borduurt voort op wat Dik Trom begonnen was. Sindsdien is de inhoud van kinderboeken aan het verschuiven. Ze geven een veel reëler beeld van de kinderwereld, en kinderen zijn nu eenmaal ondeugend.’

De 105e druk verschijnt dit najaar in een oplage van 3.000 exemplaren. De verkopen vertoonden in de afgelopen 115 jaar weinig pieken en dalen. Tot 2005 was het stabiel op een vrij hoog niveau, aldus Stanco, tussen de 3.000 en 4.000 per titel. Daarna trad een vermindering in.

Bron: BoekbladOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dik Trom beleeft honderdvijfde druk

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken