Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Dit is de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2020

door Hebban Crew 175 reacties
De eerste dag van de Hebban Thriller Tiendaagse start in stijl met LONGLIST DAY. Tussen 07.00 en 14.00 maken we elk half uur een genomineerde bekend op onze sociale media en in dit artikel. De longlist bestaat uit vijftien titels die worden gelezen door een honderdkoppige lezersjury. De professionele eindjury bestaat uit boekverkopers en leden van het Hebban Team.

Honderzesenzeventig titels (!) vonden we – mede door de hulp van onze betrokken lezerscommunity – in onze database. Stuk voor stuk oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers die voor het eerst verschenen tussen 1 maart 2019 en 1 maart 2020. Nederlandse en Vlaamse uitgevers nomineerden er 'slechts' 74. We keken naar de nominaties van uitgevers, de algemene ontvangst van het boek (zowel binnen als buiten Hebban, bijvoorbeeld de recensies in andere media) en de Hebban-statistieken van een titel voor het bepalen van de uiteindelijke longlist voor de Hebban Thrillerprijs 2020.

Hebban Thrillerprijs Longlist Day

Alle nominaties zijn bekend! Dit zijn de 15 genomineerden voor de longlist:

Bekijk de nominaties ook op Facebook en Instagram

De eindjury

De eindjury leest de drie boeken die na het oordeel van de lezersjury op de shortlist komen te staan. De eindjury van de eerste Hebban Thrillerprijs bestaat uit:

  • Anouk van der Zee, redacteur Hebban
  • Monique Manshanden, boekverkoper
  • Eric Herni, boekverkoper
  • Wim Krings, boekverkoper
  • Guy Doms, thrillerrecensent Hebban
  • Janneke Bouwman, thrillerrecensent Hebban
  • Lieselotte Danneels, Hebban team
  • Greet Braem, Hebban team
  • Chantal Hofmeester, Hebban team
  • Jeanet Moorman, Hebban team

Hebban Thriller Tiendaagse 2020

Vanaf 21 februari 2020 staat Hebban voor de zesde keer in het teken van de Thriller Tiendaagse. Tien dagen lang zetten we Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs in het zonnetje. Op het speciale Thriller Tiendaagse-kanaal vind je ook de rijke historie terug van de eerdere edities. Aan deze editie werken meer dan 20 Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers mee.

Naar het kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2020

 

Gerelateerd

Overig

Hebban Thrillerprijs 2020 Longlist

op 22 februari 2020 door Hebban Crew 15 boeken 15 volgers 1 reactie 6 likes

Hebban Spots

Thriller Café

891 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...