Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Dit is het winnende verhaal van de Zomerlezen Schrijfwedstrijd - Lekker Lezen Weken

door Hebban Crew 31 reacties
Tijdens de Lekker Lezen Weken (de derde themaweek van Zomerlezen) hadden we drie foto's voor je om een verhaal op te baseren, elk met een lekker lezen-element. Onze jury heeft inmiddels een keuze uit de inzendingen gemaakt en vandaag maken we de winnaars (top 3) bekend en publiceren we vast de nummer 1.

Lekker lezen, en alle associaties daarmee, vormde de basis van onze uitdaging om een verhaal te schrijven in maximaal 1.000 woorden. Als extra handvat waren er drie foto's om uit te kiezen. Veruit het meest werd foto B – een wenteltrap tussen boekenkasten – gekozen, wat heel verschillende associaties op bleek te roepen. Het winnende verhaal is ook bij deze foto geschreven.

De jury bestond uit negen enthousiaste Hebban Teamleden: Marina, Janneke, Jeanet, Gigi, Nico, Gea, Marieke, Wendy en Kitty.

Een paar opmerkingen van de jury bij het winnende verhaal:

'Het verhaal is een pareltje: ingetogen, sober verteld, straalt het een grote emotionele kracht uit. Schrijftechniek en taal zijn vlekkeloos. Het kader en de inhoud beantwoorden perfect aan de opdracht. Kortom, een kortverhaal dat af is en de klip van goedkope sentimentaliteit handig weet te omzeilen.'

'Verhaal is goed opgebouwd en ik leefde met de hoofdpersonage mee. Goed afgerond en origineel dat er weer terug verwezen werd naar de gebeurtenissen in het eerste hoofdstuk.'

'Verschillende tijdlijnen maken dat het verhaal levendig en goed opgebouwd is. De verhaallijn zit sterk in elkaar en ik was steeds nieuwsgierig waar het heen zou gaan. Het eind was een aangename verrassing en knoopt alles mooi aan elkaar.'

De top 3

Deze derde schrijfwedstrijd van Zomerlezen is gewonnen door: Alexander Colin met het verhaal 'De astronaut'. Hij won eerder ook al de schrijfwedstrijd bij de Spannende Week en hij werd derde bij de Zilveren Strop 2021.

Tweede werd Amber Christen met het verhaal 'Missende treden' en Anja Stoop werd derde met 'De boekenverslinder'. Gefeliciteerd allemaal! Alle drie verhalen verschijnen in september in een speciale e-bundel ter afsluiting van Zomerlezen. In die bundel wordt ook het beste verhaal van alle vijf themaschrijfwedstrijden bekendgemaakt.

De Regenboog Schrijfwedstrijd loopt tot en met aanstaande zondag (je kunt nog inzenden!) en de Groene Week schrijfwedstrijd start aanstaande maandag, dus grijp je kans en doe mee!

Op de volgende pagina lees je het winnende verhaal van de Lekker Lezen Weken: 'De astronaut'.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is het winnende verhaal van de Zomerlezen Schrijfwedstrijd - Lekker Lezen Weken