Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Dit is het winnende verhaal van de Zomerlezen Schrijfwedstrijd - Oranje Week

door Hebban Crew 70 reacties
Tijdens de Oranje Week (de tweede themaweek van Zomerlezen) hadden we drie foto's voor je om een verhaal op te baseren, elk met een oranje element. Onze jury heeft inmiddels een keuze uit de inzendingen gemaakt en vandaag maken we de winnaars (top 3) bekend en publiceren we vast de nummer 1.

De kleur oranje, en alle associaties daarmee, vormde de basis van onze uitdaging om een verhaal te schrijven in maximaal 1.000 woorden. Als extra handvat waren er drie foto's om uit te kiezen. De meeste deelnemers kozen daarbij voor Foto C, zo ook bij het winnende verhaal, maar de nummers 2 en 3 schreven een verhaal bij respectievelijk Foto A en Foto B.

De jury bestond uit negen enthousiaste Hebban Teamleden: Gigi, Janneke, Nico, Marieke, Helma, Kitty, Gea, Jeanet en Evy.

Een paar opmerkingen van de jury bij het winnende verhaal:

'Er is sprake van een leuke en plezierige schrijfstijl. De auteur schrijft beeldend waardoor je alles goed voor je ziet. Het taalgebruik is goed. Plezierig om te lezen.'

'Het verhaal heeft wel een goed plot, met een goed tempo.'

'Mooi opgebouwd verhaal en de foto goed verwerkt. Verhaal is beeldend geschreven en spannend.'

De top 3

Deze tweede schrijfwedstrijd van Zomerlezen is gewonnen door: Joseph Roelands met het verhaal 'Spelersvrouw'. Hij vertelt over zijn zichzelf:

'Ik heb net mijn eerste boek durven uitgeven. Ik woon op Texel en schrijven zal voor mij altijd een hobby blijven, of de verhalen of boeken nu succesvol worden of niet. Het is gewoon een verslaving.

Sinds ongeveer een maand ben ik lid van Hebban, na een tip van een proeflezer van mijn eerste boek. Ik hou van het schrijven van korte verhalen en dit soort schrijfwedstrijden vind ik echt leuk om te doen.'

Tweede werd Liesa Mous met het verhaal 'Evelijne' en Oscar Peeze Binkhorst werd derde met 'Naast het doel' (en hij werd eerder al tweede bij de schrijfwedstrijd van de Spannende Week, dus goed bezig). Gefeliciteerd allemaal! Alle drie verhalen verschijnen in september in een speciale e-bundel ter afsluiting van Zomerlezen. In die bundel wordt ook het beste verhaal van alle vijf themaschrijfwedstrijden bekendgemaakt.

De Lekker Lezen Schrijfwedstrijd loopt tot en met aanstaande zondag (je kunt nog inzenden!), de Regenboog Week schrijfwedstrijd start aanstaande maandag en die van de Groene Week start op 23 augustus, dus grijp je kans en doe mee!

Op de volgende pagina lees je het winnende verhaal van de Oranje Week: 'Spelersvrouw'.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is het winnende verhaal van de Zomerlezen Schrijfwedstrijd - Oranje Week