Hebban vandaag

Community /

Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Karin Marcellina

door Hebban Crew 21 reacties
Tot en met het einde van het jaar lichten we elke dag een deelnemer van de Hebban Reading Challenge 2019 uit. Wat was hun meest onverwachte boek, hoeveel boeken telde hun doel en hebben ze dat gehaald? En belangrijker nog: wat staat er op hun leeslijstje voor 2020?

Karin Marcellina

Even voorstellen
Mijn naam is Karin en ik woon samen met mijn man en onze 2 katten in het mooie Brabantse land. Lezen is voor mij altijd een eerste levensbehoefte geweest en sinds een paar jaar is daar het schrijven van recensies bijgekomen. Er zijn zoveel mooie boeken, maar van alle genres lees ik het liefst thrillers, feelgood en literatuur. Mijn beste moment van de dag is als ik met een boek, een lekkere mok thee en mijn katten zit te lezen in de boekenkamer. Als je goed luistert dan hoor je mij hardop lezen, want ook katten houden van mooie boeken.

Hoeveel boeken heb je in 2019 gelezen?
38

Op hoeveel boeken staat je Reading Challenge 2020?
40

Wat was je meest onverwachte boek?
The Huntress van Kate QuinnBoeken over de 2e Wereldoorlog hebben niet mijn voorkeur. Maar omdat het over de jacht op een oorlogsmisdadiger ging, was mijn detective-gen geïnteresseerd geraakt. Het was geen detective, maar een prachtige psychologische roman die leest als een historische roman, met goed uitwerkte hoofdpersonen die tijdens het lezen vertedering, respect of afschuw opwekken. Daar komt bij dat ik dacht dat ik alles wel over de 2e Wereldoorlog wist, maar ik had nog nooit gehoord over de Russische Nachtheksen. Ik heb een enorm respect voor deze vrouwen gekregen.

Naar welk boek/welke boeken kijk je nu al uit?
Mijn eerste boek voor 2020 ligt al klaar: Bericht uit Parijs van Guillaume Musso en daarna Moskva van Jack Grimwood. Verder heb ik voor 2020 een aantal leesclubs gepland, zoals bijvoorbeeld over De tolk van Java van Alfred Birney. Ik heb zoveel leesplannen voor 2020! Wat gaat het jaar ons brengen (leestechnisch gesproken), welke mooie boeken zullen in dit jaar het levenslicht zien? Spannend!

Wat vind je zo leuk aan de Hebban Reading Challenge?
Het uitzoeken van de boeken die bij de opdrachten horen. Dat je een planning kunt maken wat je het komende jaar gaat lezen en het bijbehorende plezier daarover. De opdrachten verschillen per jaar, dus de uitdaging is iedere keer anders. Dat je een planning maakt, wil niet zeggen dat je daar niet van kunt afwijken. In deze tijden moet een mens flexibel zijn, dus mocht er een nieuw boek op de markt komen want net iets beter bij een opdracht lijkt te horen, aarzel niet, pas die planning aan en bedenk: er komt heus wel een Reading Challenge 2021.

 

Bekijk Karins 2019 Challenge

Start jouw Reading Challenge 2020Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Karin Marcellina

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge Café

82 volgers

Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? De...


Gesponsorde boeken