Hebban vandaag

Community /

Dit was oktober in de Hebban Reading Challenge 2021

door Hebban Crew 2 reacties
Het is herfst, herfst, herfst! Frisser weer, stevige wind, roodbruine bladeren, paddenstoelen en gezellige avonden. Maar vergeten we niet te lezen? Nu de buitenactiviteiten op een lager pitje staan, zou dat juist een opleving moeten krijgen! Elke maand krijg je van ons een update vol statistieken en lezerservaringen. Inmiddels is het tijd voor een terugblik op de maand oktober.

De cijfers

In oktober hebben we de 16.000 deelnemers gehaald! Een record. Dat zijn 350 nieuwe mensen, een hoger aantal dan in september. Hartstikke leuk, al die nieuwe instappers, want met terugwerkende kracht kun je al je gelezen boeken van dit jaar aanvinken voor de Hebban Reading Challenge. Meedoen met 2021 kan écht het hele jaar door, en er zijn zelfs enthousiaste lezers die zich in december nog gauw even aanmelden.

We hebben inmiddels 314.000 boeken gelezen, waarvan er 29.000 in oktober zijn gelezen. Iets minder dan in september. We worden blijkbaar toch aangetrokken tot de mooie herfstbeelden buiten en trekken er op uit om ervan te genieten. Het gemiddelde van deze maand komt daarmee op 1,8 boek per persoon. Het is de eerste keer in 2021 dat we onder de 2 boeken per persoon per maand zakken, dus we nodigen jullie uit stevig door te lezen en het tij van leesdip-maand te keren.

De hoogste noteringen

In de lijst Top 100 gelezen boeken kun je terugvinden welke boeken het meest gelezen worden. Er vindt maar weinig verandering plaats, en dat is niet verrassend in een leesdip-maand. Noemenswaardig is dat De jongen, de mol, de vos en het paard het meest gelezen kinderboek blijft, maar wel een plaatsje lager zakt. Het werd ingehaald door De Camino van Anya Niewierra, de tweede bestgelezen thriller.

Bij non-fictie heeft 't Hooge nest opnieuw Het zoutpad verslagen en eindigt als bestgelezen non-fictieboek op nummer 26. Die twee wisselen elkaar al heel 2021 af. Bij fantasy & sciencefiction en Young Adult geen verandering in titel, maar beiden zakken wel een aantal plaatsen. Het onzichtbare leven van Addie Larue gaat twee plaatsen omlaag en Schim en schaduw maar liefst vijf plaatsen.

Hebbanners over de Reading Challenge

Dit is het moment waarop de meeste deelnemers van de Hebban Reading Challenge de balans op gaan maken. Zullen ze hun leesdoel halen? Ceronne is het in elk geval alvast gelukt: 'Ik had hem niet heel hoog staan, maar ik ben nogal een wisselvallige lezer. Wil hem voor volgend jaar weer hoger zetten om mezelf ertoe te zetten weer meer te gaan lezen.' Antoinette had haar doel juist extra omhoog geschroefd, omdat ze aan het begin van het jaar maar liefst tien boeken per maand gelezen kreeg.

'Maar in september ben ik begonnen met een studie en dan zijn er nog wel boeken in mijn leven, maar studieboeken. In de herfstvakantie één boek uitgekregen. Zou ik de Challenge naar beneden bijstellen? Of ben ik gewoon tevreden omdat ik mijn jaarlijkse gemiddelde van een boek per week wel gehaald heb?'

Voor Cindy gaat het spannend worden dit jaar. 'Zo zit ik lekker in een flow met een aantal boeken die je bijna niet weg kan leggen en dan komt er toch ineens een boek waardoor de boel stagneert,' vertelt ze. 'Even een tandje erbij dan maar. Nog 14 boeken te gaan.' Ismene moet nog tien boeken om de Challenge te halen. 'Gelukkig komen de donkere maanden eraan met vaker slecht weer in de weekenden. Kan ik lekker lezen!' Ook Tineke hoeft er nog maar acht en heeft er goede hoop op.

Sammie is bezig met een flinke inhaalslag, want haar leesmaand leverde haar drie dikke, uitgelezen boeken op. 'Ik heb nog steeds mijn hoop gevestigd om mijn Reading Challenge te halen, al moet ik er nog best wel veel, namelijk 11 boeken!' Jordy daarentegen kan rustig aan doen: 'Ik hoef nog maar één boek te lezen en dan heb ik hem gehaald. De eer gaat naar het boek De kleine getuige van Jilliane Hoffman.' En ook ná de Hebban Reading Challenge halen is er leven. Ellen leest lekker door:

'Ik heb deze maand met name thrillers gelezen. Voorheen las ik echt met name thrillers, maar hier was de laatste tijd een kentering in gekomen. Ook twee jeugdboeken gelezen deze maand: Gozert en Luna, beiden zeer de moeite waard. Op dit moment doe ik mee met de Hebban Buzz voor het boek De upgrade.'

Oktober op social media

Deel de voortgang van jouw Hebban Reading Challenge ook op social media! Door de hashtag #HebbanReadingChallenge toe te voegen op Instagram, Facebook of Twitter kunnen mensen jouw bericht makkelijk vinden. Zo raak je met elkaar in gesprek over de boeken die jullie lezen, en doe je nieuwe ideeën op.

Bekijk de hashtag op Instagram voor inspiratie

Klik op de afbeelding om naar het account te gaan

Reading Challenge tips van de Hebban Crew
Doe mee aan een Hebban leesclub. We hebben ze in alle genres. Samen lezen is een fijne stok achter de deur, en ingelote deelnemers krijgen een gratis exemplaar!
Doe mee met een van de vele winacties die we organiseren voor heerlijk nieuw boekenvoer. Zorg voor een goede motivatie, dan maak je namelijk meer kans!
Om je Reading Challenge speels te houden vink je de categorieën af in de checklist. Het geeft een echte kick als je er met één boek wel drie kunt aanvinken.
Hou het Reading Challenge kanaal in de gaten; het hele jaar door publiceren we leuke artikelen boordevol inspiratie en tips om Challenge-lezen leuk te houden.

Ga jij je inschrijven voor de Hebban Reading Challenge 2021?

Meld je in Mijn Hebban ook aan voor de Reading Challenge-nieuwsbrief en blijf op de hoogte!Over de auteur

Hebban Crew

2212 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit was oktober in de Hebban Reading Challenge 2021

 


Gesponsorde boeken