Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Dit zijn de 15 kanshebbers voor de Hebban Debuutprijs 2019

door Hebban Crew 98 reacties
Tijdens de eerste Hebban Longlist Day maakten we ze bekend: de vijftien kanshebbers voor de Hebban Debuutprijs 2019. Vijftien debuten in vier categorieën die op Hebban positief opvielen, boeken die goed werden ontvangen, enthousiast werden opgepakt door de Hebban-community, maar ook boeken waar je niet omheen kon in de landelijke media. Het resultaat is een prachtige en kleurrijke lijst van debuten van schrijvers waar we de komende tijd nog veel van zullen gaan horen.

Binnenkort start de 150-koppige lezersjury met het beoordelen van de boeken op deze longlist. Deze lezers bepalen de uiteindelijke shortlist van vijf boeken die we op 1 augustus bekendmaken en die door de eindjury wordt gelezen. Eind september kiezen zij de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2019.

Het wordt een spannende zomer.


Dit zijn ze!

Op alfabetische volgorde.

De Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood  en young adult verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelt tussen eind april en 1 augustus de vijftien genomineerde titels en bepaalt de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers. De juryvoorzitter wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit zijn de 15 kanshebbers voor de Hebban Debuutprijs 2019