Hebban vandaag

Listmania /

Dit zijn de leukste initiatieven om jouw boekhandel te steunen

door Hebban Crew 1 reactie
Vanaf 28 april kun je weer zonder afspraak op bezoek bij de lokale boekhandel, maar nog steeds hebben ze het zwaar: nu begint het jaar voor hen eigenlijk pas en moet er een flinke inhaalslag worden gemaakt. Wil jij lekker tussen de boeken blijven neuzen in je favoriete boekhandel, dan is het belangrijk dat je ze blijft omarmen en steunen. In deze listmania vind je verschillende initiatieven waarmee je jouw boekhandel helpt!

Steun je boekhandel-tassen

Speciaal voor de actie #steunjeboekhandel zijn er linnen tassen gedrukt waarin je in stijl je gekochte boeken kunt vervoeren. Niemand gaat immers van huis zonder een goed boek, en daar hoort een bijpassende tas bij.

Op de ene kant van de tas vind je het logo van #steunjeboekhandel, waarmee je kunt laten zien dat je de boekhandel een warm hart toedraagt. Aan de andere kant staat een quote van Jan Wolkers (limegroen), Ellen Deckwitz (oranje) of Ilja Leonard Pfeijffer (zwart), of een strip van Fokke & Sukke door schrijver en illustrator Jean-Marc van Tol en schrijvers John Reid en Bastiaan Geleijnse (natural).

Dus plan snel een bezoek in bij je boekhandel, koop de boeken op je altijd groeiende wensenlijst en voeg ook een of meerdere van deze linnen tassen toe aan je winkelmandje. Hier lees je meer over de steunjeboekhandel-tassen.

Wat maakt een verzetsheld?

De meeste mensen deugen, maar de meeste mensen zijn geen helden. Wat maakt het dat sommige mensen wél in verzet komen? Dat bracht Rutger Bregman bij een periode in onze geschiedenis waarin veel Nederlanders níet het goede deden.

Driekwart van de Nederlandse joden werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd en vermoord, een veel hoger percentage dan in andere landen. De meeste mensen zaten niet in het verzet. Aan de hand van het verhaal van Arnold Douwes, een van de grootste verzetsstrijders van Nederland, zoekt Rutger antwoord op de vraag: wat maakt een verzetsheld? En wat kunnen we daar van leren?

Om te zorgen dat vooral de stenen boekhandels profiteren van dit nieuwe boekje, is het alleen bij de lokale boekhandel te koop, zowel in de winkel als via hun website. De opbrengst van Wat maakt een verzetsheld gaat geheel naar de boekhandels. Lees hier meer.

Applaus!

Applaus gaat over een ouder stel dat al jaren getrouwd is en over twee verpleegkundigen die elkaar net kennen: liefde in tijden van corona. Ronald Giphart schreef het boekje in opdracht van de Kolonel Labouchere Stichting om alle medewerkers van het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn te bedanken voor hun inzet en toewijding tijdens de coronapandemie.

Nu de fysieke boekhandel weer volledig open mag, verschijnt er ook een handelseditie van Applaus die exclusief aan de lokale boekhandels wordt aangeboden. Het boekje is vanaf 28 april te koop voor €7,50 en de opbrengst komt voor de volle 100% ten goede aan de boekhandel. Het boek wordt aangeboden door Giphart, uitgeverij De Bezige Bij, uitgeverij De Biograaf, de Persgroep, Plusworks, drukkerij Wilco en vormgever Bij Barbara.

Dit artikel wordt steeds aangevuld. Welke leuke initiatieven ben jij tegengekomen?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit zijn de leukste initiatieven om jouw boekhandel te steunen

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken