Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Divorce-actrice debuteert met zussenroman

door Hebban Crew 2 reacties
Carly Wijs is een multitalent. Ze is theatermaakster, actrice en bewerkt romans voor het toneel. Daar komt vanaf mei nog de discipline auteur bij wanneer haar eerste roman 'Het twijfelexperiment' verschijnt.

Uitgeverij Ambo|Anthos bestempelt Het twijfelexperiment als een wrang verhaal over een jong meisje dat opgaat in haar eigen fantasie. Daardoor dreigt ze de werkelijkheid uit het oog te verliezen. 

De tienjarige Vicky Loders is de jongste van drie zussen. De oudste zus is geestelijk gehandicapt, maar Vicky vermoedt dat ze doet alsof. Ze begint met een experiment waarin ze systematisch aan alles wat ze ziet begint te twijfelen; het geloof, de liefde, waar de mens vandaan komt en vooral: wat waar is en wat niet. 

Op die manier hoopt Vicky haar zus te ontmaskeren, zodat ze weer thuis kan komen wonen en hun gezin net zo alledaags wordt als de wereld om hen heen. Maar Vicky's verlangen naar zo'n doodgewone familie, waarin voor haar een hoofdrol is weggelegd, brengt haar op een plek die ze juist uit alle macht wilde mijden. Als de gebeurtenissen zich tegen Vicky keren, biedt het experiment geen uitkomst meer. Integendeel.

Carly Wijs (1966) studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Maastricht. Ze debuteerde in het theater met Hess is dood in 1989. Daarna speelde ze onder meer in De Slag bij Dobor. Op televisie was ze onder andere te zien als Tamar Mendelbaum in de dramaserie Divorce, als Sonja in Oud Geld, als Hanneke in Lijn 32 en als Myrna in Pleidooi. Wijs' vijf jaar oudere zus is geestelijk gehandicapt. De actrice woont met haar zoon in Brussel en geeft in de wijk Molenbeek les aan de theaterschool aldaar. Na Het twijfelexperiment wil Wijs een boek schrijven over Molenbeek, zo heeft ze eerder laten weten.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Divorce-actrice debuteert met zussenroman

 

Gerelateerd

Over

Carly Wijs

Carly Wijs

Carly Wijs (1966) is actrice en theatermaakster. In haar 25-jarige carriè...

Gesponsorde boeken