Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Documentaire 'Making a murderer' nu ook in boekvorm

door Hebban Crew 2 reacties
Je kon er op wachten: nu de Netflix-documentaire 'Making a murderer' een wereldwijde hit is geworden, volgt het verhaal over de ten onrechte veroordeelde Steve Avery met gezwinde spoed in de boekhandel.

De documentaireserie op de betaalzender Netflix is gebaseerd op het boek The Innocent Killer, geschreven door Michael Griesbach en in 2014 op de markt gebracht door de American Bar Association, de beroepsorganisatie van advocaten in de VS. Griesbach, een advocaat in de staat Wisconsin, maakte een uitvoerige studie van de zaak van Steven Avery, die in 1985 werd veroordeeld voor de aanranding, poging tot moord met voorbedachten rade en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Penny Beernsten. Avery zat achttien jaar achter de tralies en mocht in 2003 de gevangenis verlaten nadat DNA had uitgewezen dat een andere man Beernsten had aangevallen. 

Avery klaagde de autoriteiten aan en eiste een schadevergoeding van 36 miljoen dollar voor de tijd dat hij onschuldig in de gevangenis had doorgebracht. In 2005 werd Avery opnieuw gearresteerd, nu voor de moord op de fotografe Teresa Halbach. Avery kreeg in 2007 levenslang. 

De Netflix-documentaire trok miljoenen kijkers en maakte een discussie los over het Amerikaanse rechtssysteem. Griesbach is kort te zien in de eerste aflevering van de reeks om over Avery's onterechte veroordeling te praten. Onlangs vertelde hij bij een radiostation in Wisconsin dat hij ook de Making a Murdere-serie heeft gezien. Griesbach is er overigens van overtuigd dat Avery de moord op Halbach heeft gepleegd. Dit in tegenstelling tot de aanname van de documentairemakers dat Avery er door de politie in is geluisd als een soort vergelding op de miljoenenclaim die Avery had ingediend.

Laura Deacon, hoofdredacteur van Windmill Books, de imprint van Penguin Random House die The Innocent Killer weer op de markt brengt, vertelde tegen The Guardian dat zij opgetogen was toen zij Griesbachs boek ontdekte. 'Het is pakkend geschreven en voegt een nieuwe kijk toe op een zaak die de hele wereld bezighoudt. De meningen over de schuld of onschuld van Avery zijn verdeeld. Dit boek zal zeker bijdragen aan het debat dat nu wordt gevoerd.'

The  Innocent Killer komt op 21 januari uit als e-boek bij Windmill Books. Op 11 februari ligt een paperbackversie in de winkel. Het is niet bekend of er ook een Nederlandse vertaling van komt.

Bron: The Guardian


Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Documentaire 'Making a murderer' nu ook in boekvorm