Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Documentairemaker Ruben Terlou brengt boek uit

door Lindy (Hebban Crew) 2 reacties
Documentairemaker, fotograaf en arts Ruben Terlou (1985) brengt eind 2017 een boek over China uit. Terlou, bekend geworden door de documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’, heeft onlangs een contract gesloten met Lebowski Publishers.


Het boek zal verschijnen in het non-fictiefonds van Lebowksi. Eerder maakte hij samen met regisseur Maaik Krijgsman een zesdelige VPRO-documentaireserie. In ‘Langs de oevers van de Yangtze’ reist hij langs de oevers van China’s grootste rivier, waarbij hij in gesprekken en met zijn camera het leven van de gewone Chinees vastlegt. De slotaflevering trok vorige week zondag ruim 1,2 miljoen kijkers.

Ook zijn boek zal gaan over het grote en complexe (volk van) China. Terlou verklaart in een persbericht: 'Ik ben vereerd dat ik welkom ben bij de prachtige uitgeverij Lebowski, en heel blij met deze kans me verder te ontwikkelen. Ik hoop de achtergronden bij de ontmoetingen die ik met gewone Chinezen heb verder uit te diepen en daardoor nog meer over het complexe China te kunnen vertellen.'

Terlou studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en haalde zijn diploma cum laude in 2013. Hij studeerde Chinees in Kunming en kent naast de taal ook de gebruiken van China. Als fotograaf was hij actief in Azië en het Midden-Oosten. In 2008 en 2009 won hij een eerste, tweede en derde prijs van de Zilveren Camera voor buitenlands nieuws; in 2009 ontving hij de Canon Prijs (voor Jong Talent).
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Documentairemaker Ruben Terlou brengt boek uit

 

Gesponsorde boeken