Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Doe even paranormaal!

Mag ik raden wat je op deze vrijdagavond gaat doen? Ik gok op die spannende serie bingewatchen. Iets in de trant van The Vampire Diaries of Teenwolf. 80% kans dat ik gelijk heb, toch? Schrap het maar meteen van je to-do lijst voor het weekend af, want ik heb een leuk weetje voor je: spanning en sensatie vind je ook in boeken, en die zijn toevallig ook bingeread-waardig!


Laat de knipperlichtrelatie van Elena en Damon even voor wat het is en verdiep je in de wereld van De ravenjongens, bijvoorbeeld. Waar hoofdpersoon Blue niet alleen uit een paranormale familie komt, maar ook te maken krijgt met bad boys. Of wat dacht je van Vrees me, waar Juliette een wel heel gevaarlijke gave heeft? Het is een feit: met het nachtlampje aan slapen doe je pas echt als je een boek leest met het thema magie en hekserij. Tijd om die laptop uit het raam te smijten en je te omringen met een stapel van deze boeken.  

De ravenjongens van Maggie Stiefvater

Dit boek krijg jij in één avond uit, wedden? Het meisje Blue heeft een paranormale familie, maar zelf heeft ze geen krachten. Tenzij je de ik-versterk-de-krachten-van-anderen-door-mijn-aanwezigheid-kracht meerekent, natuurlijk. Er is echter wel iets vreemds aan Blue. Al haar hele leven wordt ze gewaarschuwd door haar familie dat ze haar ware liefde zal vermoorden. Say what?! Veel zorgen maakt Blue zich er niet om, totdat ze de jongen Gansey ontmoet, een van de ravenjongens op de privéschool Aglionby. Het meisje gaat steeds meer met Gansey en zijn vrienden om, waarmee ze iets gevaarlijks in werking zet. Zou het te maken hebben met de waarschuwing? Spanning en sensatie alom!  

Vrees me van Tahereh Mafi

Niet alleen spannend, maar ook heel mysterieus. Houd je wel van een poëtisch tintje? Dan zit je helemaal goed met dit exemplaar, waarin Juliette een bijzondere gave heeft. Haar aanraking is namelijk dodelijk, wat ervoor gezorgd heeft dat ze opgesloten zit op een onbekende plek. Ze wordt hier vastgehouden door Het Herstel, een organisatie die strijdt voor alleenheerschappij. Als bijna alle hoop verloren blijkt te zijn, vindt Juliette toch een manier om te ontsnappen. Of ze weg kan blijven rennen van Het Herstel, dat is de vraag. Na het lezen van dit boek heb je geen nagels meer over. Echt waar.  

De nachtuilen van Jeroen van Unen

Yes, een superspannend boek van Nederlandse bodem. Daar worden we blij van! Als Tobias in het vliegtuig stapt naar Engeland voor een uitwisselingsprogramma, verwacht hij niet dat hij op een voor hem onbekende plek terecht komt: de Denari-eilanden. Al snel ontdekt hij dat de mensen die hier wonen speciale gaven hebben, net als hij. Als de leider van de Denari-eilanden hem vraagt te helpen met een bijna onoplosbare magische strijd, begint voor Tobias een groot avontuur. Harry Potterfans, verzamelt u, van dit boek ga je houden.  

Havikskruid van Irena Brignull

Nog niet verschenen (1 juli, dames en heren) maar wel noemenswaardig. De oude heksenkoningin ligt op sterven, en het is duidelijk dat het geslacht Havikskruid de nieuwe koningin levert. Het meisje Ember Havikskruid schat de kans dat zij de nieuwe leider wordt nihil, aangezien ze weinig magische krachten heeft. Wedden dat het haar nichtje wordt? Maar dan komt de sterveling Poppy op het toneel, en staat alles op losse schroeven. Kan het snel 1 juli zijn, alsjeblieft?  

Fallen van Lauren Kate

De zeventienjarige Luce wordt naar een tuchtschool gestuurd. Waarom? Omdat ze als schuldige is aangewezen voor de dood van een scholier bij een brand. Al snel ontdekt Luce dat deze nieuwe school verre van normaal is. Er hangt niet alleen een spookachtige sfeer, ook relaxen de scholieren graag op een begraafplaats. Toch weet het meisje er vrienden te maken, inclusief twee jongens die ze wel ziet zitten. Een van de jongens is speciaal, omdat Luce het gevoel heeft hem in eerdere levens ontmoet te hebben. Als ze ook nog eens meer schaduwen uit een andere wereld gaat zien dan eerst, wordt het pas echt geheimzinnig. Een zenuwslopend boek met een liefdesverhaal én een vleugje magie: kassa!  

Stad van beenderen van Cassandra Clare

Over magie en hekserij gesproken. Tijdens een avondje uit met haar vrienden, is Clary getuige van een moord in een club. Dat is natuurlijk al vreemd, maar wat het nog raarder maakt, is dat Clary de enige blijkt te zijn die de drie daders kan zien. Al snel wordt voor Clary duidelijk dat de jongens schaduwjagers zijn. Hun taak? De mensen op aarde beschermen tegen demonen. Als haar moeder ontvoerd wordt, komt Clary erachter dat haar leven nooit meer normaal zal zijn. Samen met de jongens ontdekt ze een compleet nieuwe wereld en zijn gevaren. Gelukkig heb je een nachtlampje naast je bed. Want geloof me, je hebt hem nodig.  

Hush hush van Becca Fitzpatrick

Yes, nog meer engelen en magie! Nora maakt nooit fouten, totdat ze de jongen Patch ontmoet, die ze stiekem behoorlijk aantrekkelijk vindt. Ook Patch ziet het meisje wel zitten, maar een liefde tussen de twee is niet makkelijk als je uit verschillende werelden komt. En dat wordt alleen maar moeilijker, als Nora ook nog eens vreemde gewaarwordingen gaat zien. Niet alleen reuzespannend, maar ook vol romantiek. Hier ga je bij weg zwijmelen!  

     


Meer lezen over Young Adult-boeken op Hebban?

Volg We Love YA! Op Twitter houdt @HebbanWeLoveYA je op de hoogte van nieuwe artikelen. Deze week bijvoorbeeld:

Inside & Out Boek Tag
Wednesday's Five #5 - Slechte YA verfilmingen door MaudOver de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: Doe even paranormaal!

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Gesponsorde boeken