Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Doe mee aan de bijzondere leesclub rond Six Minute Stories

door Hebban Crew 3 reacties
Lezen vermindert stress, dat weten we op Hebban wel, toch? Zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid weet dat ook en levert jaarlijks acht miniporties stressvermindering in de vorm van Six Minute Stories, geschreven door Nederlandse auteurs. Op Hebban ontdek je alles over Six Minute Stories én kun je je inschrijven voor een wel heel bijzondere leesclub.

Zes minuten lezen kan je stressniveau al met 68% verlagen. Dat is onderzocht op de universiteit van Sussex in Engeland. Daar kan geen meditatie- of yogasessie tegenop.

Six Minute Stories

De acht Six Minute Stories van 2018 zijn en worden her en der in Nederland uitgedeeld. 15 gelukkige (en binnenkort stressvrije) lezers maken op Hebban kans op de volledige set. Dit zijn de titels van 2018:

  • Six minute stories No. 9: Tim den Besten - De kinderpopster, Zes minuten aan Vlaamse gulzigheid
  • Six minute stories No. 10: Herman Koch - Dienstkeuring, Zes minuten zoeken naar goedkeuring
  • Six minute stories No. 11: Niña Weijers - Middelpuntvliedende kracht, Zes minuten klimmen naar geluk
  • Six minute stories No. 12: Elfie Tromp - De varkens, Zes minuten appeltjes schillen
  • Six minute stories No. 13: Mano Bouzamour - De corrector, Zes minuten les in goed burgerschap
  • Six minute stories No. 14: Marieke Lucas Rijneveld - Rikki, Zes minuten dingen kapotmaken
  • Six minute stories No. 15: Thomas Olde Heuvelt - Balora met het Grote Hoofd, Zes minuten liedjes in je hoofd
  • Six minute stories No. 16: Anna Drijver - Vathorst, Zes minuten lief en leed delen
   

(de eerste 8 titels verschenen in 2017)

Hebban Leesclub

Wil je dolgraag meedoen aan dit stressverminderende leesproject? Schrijf je dan in voor de Hebban Leesclub en maak kans op de volledige set van acht Six Minute Stories. Je hebt tot en met 23 oktober de tijd. In deze leesclub werken we volgens een aan de boekjes aangepaste planning en dat betekent dat we direct na ontvangst samen het eerste boekje lezen en direct daarover discussieren alvorens verder te gaan naar het volgende boekje. De titels zijn elk zo'n 40 bladzijden dik. Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Hoe kom ik aan zo'n boekje als ik niet ingeloot ben voor de leesclub?

Six Minute Stories kunnen overal opduiken. Op het station, in de bibliotheek of in een koffietentje. Mocht je een boekje vinden, lees het, geef het door. Of laat het boekje ergens achter. Oh, en vergeet niet dat even te delen met #sixminutestories. Zo kunnen anderen de boekjes ook vinden. Bekijk de kaart en ontdek wanneer welke boekjes worden uitgedeeld. Je kunt per titel aansluiten bij de losse discussies, als je dat leuk vindt.

Ga naar de leesclubspot van Six Minute Stories

Balora met het Grote Hoofd (fragment)

Van Thomas Olde Heuvelt 

Juf Tinkerbel zegt dat iedereen een liedje heeft en zo gaat het mijne: Ik ben Balora, Balora, Balora met het Grote Hoofd, van je jalali, van je jalila. Die morgen zong ik het toen we ontbijt deden en pap zuchtte alsjeblieft en mam zei laat het kind zich uiten en pap zei nee ik bedoel de krant en kleine Max zat in zijn kinderstoel en zong: Balora met je Ki-Ka-Kankerkop en pap proestte zijn koffie uit en mam snauwde: Kleine Max! Zoiets zeggen we hier niet! En gaf hem een tik op zijn achterhoofd. Maar kleine Max stak zijn tong uit en gooide vlokken naar me en mam was naar de keuken gegaan, om de fret eten te geven.

 

Zorg & Zekerheid

Zorg en Zekerheid staat garant voor goede zorg en gezondheid. Dat blijkt uit al onze initiatieven om gezonder te leven. Bijvoorbeeld door te stimuleren te gaan sporten, of door samen te werken met gemeenten in de aanpak van obesitas bij kinderen. Deze boekjesreeks is speciaal ontwikkeld om stress te verlagen, om even uit de waan van de dag te stappen. Met name voor millennials die steeds vaker te maken krijgen met burn-out klachten. Met dit initiatief willen we dat op een creatieve en positieve manier voorkomen. Want iedereen heeft recht op Zorg en Zekerheid. Meer weten over de initiatieven van Zorg en Zekerheid?Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Doe mee aan de bijzondere leesclub rond Six Minute Stories

 

Hebban Spots

Six Minute Stories

17 volgers

Welkom bij de leesclub rond Six Minute Stories, de acht miniboekjes van Zorg & Zekerheid. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. In...