Hebban vandaag

Nieuws /

Dolf Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. De keus voor deze schrijver past perfect bij het thema van de week, waarin opa’s en oma’s centraal staan. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt van de hand van Floor Rieder.


Verroen heeft met zijn 87 jaar een mooi schrijversverleden. Sinds 1973 schrijft hij uitsluitend voor kinderen. Verroen won driemaal een Zilveren Griffel en werd bekroond met de internationale prijzen Premio Europeo, de Deutsche Jugendliteraturpreis en De Gustav-Heinemann-Friedenspreis. Bekende titels zijn o.a. De verschrikkelijke schoolmeester en De kat in de gordijnen.  

In een minder ver verleden, 2014 om precies te zijn, debuteerde illustrator Floor Rieder (1985) met Het raadsel van alles wat leeft (met Jan Paul Schutten), waarvoor zij een Gouden Penseel won. Ze nam ook de illustraties op zich van het vervolg Het wonder van jou en je biljoenen bewoners. Ook was ze verantwoordelijk voor het boekomslag van de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll. De cover werd tot het mooiste van 2014 verkozen.  

Onder het motto ‘Voor altijd jong’ staan opa’s en oma’s centraal tijdens de Kinderboekenweek, die duurt van 5 t/m 16 oktober 2016. De 61ste editie van focust zich op de rol van grootouders in kinderboeken, zoals dat gebeurt in Opa en oma Pluis van Dick Bruna of Jubelientje en haar liefste oma van Hans Hagen.

Bron: CPNBOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Dolf Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

 

Over

Dolf Verroen

Dolf Verroen

Dolf Verroen is een Nederlandse schrijver. In de loop der tijd schreef hij meer ...

Floor Rieder

Floor Rieder

Floor Rieder (Zwolle, 4 februari 1985) volgde de opleiding tot illustrator aan k...

Gesponsorde boeken