Hebban vandaag

Nieuws /

Doodgewone Dijkshoorn en stomende verslagen van minnaars

Met een top tien die bijna onveranderd is, lijkt de komkommertijd langzaam maar zeker aan te breken in deze editie van de Bestseller 60.

In de top tien vonden er slechts een paar verschuivingen plaats, waardoor de lezer nog steeds een vast recept voor de zomer lijk te hebben: een bestseller in het favoriete genre lezen, aan de rand van het zwembad of op het terras achter het eigen huis. De boeken van onder andere Karin Slaughter, Paula Hawkins, Isabel Allende, Suzanne Vermeer en Michel van Egmond vinden nog steeds hun weg naar de lezer. De grootste stijger in de lijst is Paper Towns van John Green.

Nico Dijkshoorn is een nieuwe binnenkomer in de lijst met zijn bundel Huilen & lachen waarin hij de doodgewone dingen om hem heen beschouwt. Waarom zijn er rituelen, zoals de Nieuwjaarsduik ("Het schreeuwend draven met volwassenen, die daarna weer een jaar lang zullen zwijgen"), boze meisjes of vakantiehuisjes in deze wereld?  

Ook een beoogde opvolger van de Vijftig tinten-hype heeft zich gemeld. In Mijn man en mijn minnaars doet journaliste Robin Rinaldi verslag van haar zoektocht naar nieuwe erotische ervaringen. Met medeweten van haar man ontmoette ze twaalf minnaars in één jaar, over wie ze schrijft in dit stomende non-fictie boek. Het boek is in deze editie van de Bestseller 60 de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats 47.  

Voor de overige dosis non-fictie kan de lezer ook nog uitwijken naar deze nieuwe titels. In Mohammed en het onstaan van de islam gaat wetenschapsjournalist Marcel Hulspas op zoek naar de fundamenten van de islam. Met behulp van uiteenlopende bronnen maakt hij een reconstructie van het leven van Mohammed. Tot slot laten de wetenschappers in het veld van de microbiologie ook nog van zich horen. In Het brein in je buik onderzochten Justin en Erica Sonnenburg de invloed van darmbacteriën op gewicht, humeur en gezondheid.

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Doodgewone Dijkshoorn en stomende verslagen van minnaars

Gesponsorde boeken