Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Door Hunter Thompson gestolen geweien weer terug bij erven Hemingway

Een set geweien, een paar decennia geleden gestolen door schrijver Hunter S. Thompson uit het huis van Ernest Hemingway, is weer teruggebracht door de weduwe van Thompson.

Anita Thompson liet aan de website BroBible weten dat haar man de geweien van de elanden in 1964 uit het huis van Hemingway in Ketchum, Idaho, meenam. Drie jaar eerder had Ernest Hemingway de hand aan zichzelf geslagen door zich met een dubbelloops jachtgeweer door het hoofd te schieten.

Hunter S. Thompson, de grondlegger van de zogeheten gonzo-stijl, journalistiek waarbij de verslaggever actief aan te beschrijven gebeurtenis meedoet, had de woning in 1964 bezocht om een essay te schrijven over de vraag wat Hemingway, per slot van rekening winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur, in hemelsnaam toch in het gehucht Ketchum te zoeken had. Volgens Anita Thompson had haar man geen vooropgezet plan, drukte de geweien zonder er bij na te denken achterover en hing ze later op in zijn garage. In zijn essay schrijft Thompson nog wel over een stel grote geweien boven de voordeur in Hemingways 'comfortabele chalet'.  

De weduwe zei verder dat Thompson, die in 2005 zelfmoord pleegde, enorm veel respect had voor Hemingway en 'eigenlijk zich enorm schaamde' voor zijn daad. Het echtpaar Thompson had zich voorgenomen om naar Ketchum te rijden en de geweien 'stilletje' te retourneren, maar dat plan werd nooit uitgevoerd. Dit jaar kwam ze in contact met de nazaten van Hemingway en bracht de trofeeën zelf terug. De geweien gaan waarschijnlijk naar kleinzoon Sean Hemingway die in New York een museum gewijd aan zijn grootvader runt. 

Bron: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Door Hunter Thompson gestolen geweien weer terug bij erven Hemingway

 

Gerelateerd

Over

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway wordt algemeen beschouwd als een van de invloedrijkste 20e...

Gesponsorde boeken