Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Door Lezers Weekoverzicht #1

door Lindy (Hebban Crew) 6 reacties
Op het Hebban verschijnen elke dag tientallen bijdragen van lezers: op het 'Door lezers'-kanaal worden dagelijks alle activiteiten op verschillende Hebban Spots verzameld, maar er worden ook interessante blogs gepost en Topics gestart. Eens per week selecteert de Hebban-redactie de leukste en meest inspirerende content in het Door Lezers Weekoverzicht!

Het beste van de Hebban Genre Clubs

De Hebban genreclubs hebben de afgelopen dagen weer niet stilgezeten. De zes clubs schreven ieder weer interessante en lezenswaardige artikelen waaronder altijd gezellig gediscussieerd en getipt kan worden. Bekijk de volgende posts bijvoorbeeld eens:  

De leden van de Hebban Thriller Club lazen afgelopen maand ieder een thriller van Vlaamse bodem. In dit artikel komt elke boek kort aan bod, met uiteraard de ongezouten mening van de tien lezers. Onder andere de auteurs Hilde Vandermeeren, Christine Bols en Jo Claes passeren de revue.      

De dames van de Hebban Feelgood Club doken in het debuut van Susan van Eijck, bespraken het hier en stelden de schrijfster van Mijn beeld van jou bovendien een aantal vragen. In het artikel heeft de debutante ook nog eens een kleine primeur voor haar lezers.     

De meiden van de Hebban Young Adult Club helpen elkaar graag om een volgend boek te vinden en in de rubriek ‘Een (leestip)brief aan…’ tippen ze elkaar op basis van hun gevulde boekenplanken op Hebban. Als jij zelf een boekentip wilt uitdelen óf ontvangen, laat dat dan vooral weten in de reacties onder het artikel!     

Valentijnsdag is voorbij, maar ook de leden van de Hebban Readers Club zijn hartverwarmende boeken nooit beu. Deze week dook Silke echter in het aanbod dat niet alleen je hart verwarmt, maar ook voor rode oortjes zorgt. Ben je nog niet bekend met erotische boeken? Laat je schaamte varen en laat je inspireren door dit uitvoerige artikel vol tips.   

Jan Stoel van de Hebban Literatuur Club verdiepte zich in poëzie, las de bundel Onbreekbaar van Hans Hagen en stelde de auteur een aantal vragen. ‘Volwassenen vinden poëzie vaak moeilijk, hebben problemen de diepere lagen te ontdekken,’ aldus Jan. ‘Deze bundel en ook de andere bundels van Hans Hagen zijn heel toegankelijk, maken poëzie tot een beleving.’ 

De Week van het Korte Verhaal is van start gegaan en dus selecteerde de Hebban Scifi & Fantasy Club een aantal fantastische verhalen die een mooie introductie kunnen vormen voor de leek van dat genre, maar ook extra plezier kunnen bieden aan de doorgewinterde fantasylezer. Veel van de verhalen zijn gratis online te lezen!   

Bonustips

Neem ook eens een kijkje op Heel Hebban Kookt en Bakt, waar enkele Hebbanisten hun (mis)baksels en kookkunsten demonstreren. Natuurlijk met veel tips voor interessante kook- en bakboeken.   

Naast de officiële Hebban Leesclubs draaien er op je favoriete boekensite ook leesclubs op initiatief van enthousiaste Hebbanisten. Wil je zelf of samen met andere lezers een leesclub openen, bekijk dan vooral deze spot eens, waar je met eigen exemplaren aan de slag kunt.   

Lezers aan het woord

Hebban-recensent Doortje schreef deze week een rake blogpost over de twijfel die haar soms overvallen bij het bespreken van een boek: want wie is zij om te oordelen over het werk van een ander? En wanneer mag je jezelf recensent noemen? Een interessante discussie ontwikkelde zich onder het blog: laat vooral weten wat jij ervan denkt!    

Wil je wel eens weten wat er allemaal gebeurt achter de schermen van Hebban? Hoofdredacteur Sander Verheijen neemt je vanaf heden regelmatig mee in het reilen en zeilen van je favoriete boekensite. Want waarom verdwenen alle auteursfoto’s ineens van Hebban? En hoe zit het nu met die podcasts? Lees het in aflevering 1.     

Hebban-lezer Kristel beleefde onlangs een doorbraak in haar leesleven: ze las een Young Adult-boek en realiseerde zich dat dat best kan als je al volwassen bent. Heb jij hetzelfde meegemaakt? Laat het haar weten in de reacties onder haar blog.  

Topic van de Week

Lezen Nederlandse & Vlaamse lezers zelfde boeken? Dat vraagt Nathalie B. zich af. 'Hoe ziet die zogenaamde 'muur' tussen de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt er uit?' Laat in Hebban Topics weten wat jij ervan denktOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Door Lezers Weekoverzicht #1

 

Gerelateerd

Over

Susan van Eyck

Susan van Eyck

Susan van Eyck schrijft en fotografeert. Ze woont met haar man en twee kinderen ...

Hans Hagen

Hans Hagen

Hans Hagen is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 1980 debuteerde hij met ...

Hebban Spots

Heel Hebban Kookt en Bakt

61 volgers

Op Heel Hebban Bakt en Kookt beproeven we kook- en bakboeken. Volg ons ook op instagram: https://www.instagram.com/hebbankookt

Open je eigen leesclub

91 volgers

Ben jij een heel boeiend en goed boek aan het lezen dat je dolgraag wilt bespreken met andere lezers? Wil je graag een klassieker of je favoriete roman van vroeger bespreken? Of ben je zo dol op...

Gesponsorde boeken