Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Door Lezers Weekoverzicht #4

Op Hebban verschijnen elke dag tientallen bijdragen van lezers: op het 'Door lezers'-kanaal worden dagelijks alle activiteiten op verschillende Hebban Spots verzameld, maar er worden ook interessante blogs gepost en Topics gestart. Eens per week selecteert de Hebban-redactie de leukste en meest inspirerende content in het Door Lezers Weekoverzicht!

Het beste van de Hebban Genre Clubs  

De Hebban genreclubs hebben de afgelopen dagen weer niet stilgezeten. De zes clubs schreven ieder weer interessante en lezenswaardige artikelen waaronder altijd gezellig gediscussieerd en getipt kan worden. Bekijk de volgende posts bijvoorbeeld eens:  

Wie kent Hercule Poirot, het befaamde seriepersonage van Agatha Christie, niet? De Hebban Thriller Club dook in het leven van de Belg en gaat binnenkort het allereerste deel met Poiroit in de hoofdrol lezen. Vind je het leuk om mee te lezen? Dat kan; bekijk de blogpost voor meer informatie.

Op 22 april vindt een nieuwe editie van het YALFest plaatst en de Hebban Young Adult Club blikt alvast vooruit. Verschillende leden zijn die dag aanwezig bij dit populaire event en ze praten je bij welke leuke dingen er allemaal te doen zijn in deze blogpost.

Deze week werd de shortlist van de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt, reden voor de Hebban Literatuur Club om te beslissen welk boek volgens hen het meeste kans maakt op het winnen van deze prestigieuze prijs. Benieuwd naar lijstjes van de clubleden? Bekijk dan deze blogpost.

Donderdag was het Internationale Vrouwendag en daarom zetten de leden van de Hebban Feelgood Club hun favoriete sterke vrouwen op een rijtje. Van deze leestips krijg je een instant feelgood-gevoel!

Hoe zou het zijn als je je zou kunnen verbinden met een dier? Hoe zou het voelen om door zijn of haar ogen te kunnen zien, kracht en meer instinctief te kunnen reageren, ze te gebruiken in een gevecht of om angsten te overwinnen? De Hebban SF & Fantasy Club selecteerde zeven boeken met een 'fantastische' verbintenis.

Eerder deze week werden de Oscars uitgereikt, een belangrijk moment voor filmmakers en -liefhebbers wereldwijd. Het inspireerde de Hebban Readers Club tot het geven van leestips voor de categorie 'Lees een verfilmd boek'. Lieke maakte een mooi overzicht boordevol leestips.

Lezers aan het woord 

Auteur Renée Olsthoorn schrijft in haar laatste blogpost dat ze een ingeving kreeg dankzij een gebakje. Hoe een stukje vlaai tijdens de verjaardag van een van haar neefjes de aanleiding vormde voor deze tekst.

Clublid Annemieke de Jong zette haar leeservaringen van februari op een rijtje en concludeerde dat het 'een boekenmaand vol 1sts' was. 


Topic van de Week  

Wat verwacht je als lezer van een auteur? Dat vraagt Yvonne Franssen zich af in Hebban Topics. Behoor je als auteur bijvoorbeeld binnen een genre te blijven met je boeken, of mag je af en toe een uitstapje maken naar een ander genre? Deze vraag en meer vind je in dit topic, dus discusieer mee.

Op Hebban Topics kun je in gesprek kunt met andere lezers. Heb je een vraag, een tip of een verzoek, een leuke trivia die graag wilt delen of ben je op zoek naar een boek of achtergrondinformatie over een auteur, dan is Topics the place to be! 

Bezoek Hebban Topics

Bekijk hier alle afleveringen van het Door Lezers Weekoverzicht   Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Door Lezers Weekoverzicht #4

 

Hebban Spots

Thriller Café

789 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...

Fabulous Feelgood!

603 volgers

Welkom bij Fabulous Feelgood! 'The place to be' om te praten over feelgood romans in de ruimste zin van het genre: romantiek, chicklit, historische romans en heel veel andere mooie boeken. Deel je...

Literatuur onder de loep!

541 volgers

De blogspot Literatuur onder de Loep is de opvolger van de vroegere Hebban genreclub Literatuur. Wij vonden het met de ex-ambassadeurs namelijk zo leuk om af en toe boeken en auteurs samen te...

Scifi & Fantasy Club

488 volgers

Welkom bij de Sciencefiction en Fantasyclub. De plek om je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond SF&Fantasy boeken te delen. Deze club wordt gerund door Yvette,...

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Readers Café

259 volgers

Welkom in het Hebban Readers Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond Engelstalige boeken hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt gerund door de...

Gesponsorde boeken