Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Doornroosjes uit Ikea verbannen

Geen dutje meer in de Chinese Ikea. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Een dutje doen in de Chinese Ikea in Peking behoort weer tot het verleden. Moedigde de meubelwinkel vorig jaar haar klanten nog aan een dutje te doen, vanaf vandaag is dat niet meer toegestaan. De oproep was zo'n succes dat de banken en bedden vol lagen met slapende en doezelende mensen. Medewerkers zeiden dat het er niet uit zag en dat de winkelwaar bevuild raakte.
Mensen die overdag in een winkel slapen. Het zal een bijzonder gezicht zijn geweest. Maar wat nou als je na sluitingstijd per ongeluk in de winkel wordt opgesloten? Het bracht auteurs Mieke de Jong en Akke Holsteijn op een idee en samen schreven ze Lepel, een prachtig kinderboek dat later ook is verfilmd.

Lepel - Mieke de Jong en Akke Holsteijn 

Omdat zijn ouders op reis zijn, woont Lepel bij zijn oma Koppenol, die hem gebruikt als sloofje in haar knopenwinkel en in huis. Op een dag wordt hij per ongeluk na sluitingstijd ingesloten in een warenhuis. Hij merkt algauw dat hij niet alleen is. In het geheim woont er een meisje, Pleun. Lepel besluit bij haar te blijven.

BRON: Nu.nl
FOTO: Ikea/Malm

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Doornroosjes uit Ikea verbannen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken