Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Nieuwe bekentenissen van Joran van der Sloot bij John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel bezocht in februari Joran van der Sloot in Challapalka-gevangenis. Van der Sloot zou nieuwe informatie hebben over het lot van Natalee Holloway. Vanavond zendt RTL4 een special uit. Door de jaren heen verschenen er meerdere boeken over de raadselachtige zaak die mensen wereldwijd al jaren bezighoudt.

Vanavond zendt RTL4 (vanaf 21:30 uur) een in het geheim opgenomen interview tussen misdaadverslaggever John van den Heuvel en Joran van der Sloot uit. In het interview, De geheime Jorantapes: de waanzinnige waarheid van een moordenaar, spreekt hij met Van der Sloot op zijn huidige verblijfplaats: de Peruaanse gevangenis. Volgens de misdaadverslaggever zal het interview nieuwe aanwijzingen binnen het onderzoek naar de dood van zowel Natalee Holloway als Stephany Flores aan het licht brengen.

De zaak is bekend. In mei 2005 verdwijnt op Aruba een achttienjarig Amerikaans meisje: Natalee Holloway. Na een nachtje stappen met Joran van der Sloot (destijds 17 jaar) en zijn twee vrienden lijkt zij van de aardbodem verdwenen. Van der Sloot wordt in het beginstadium van het onderzoek al aangehouden door de politie. Na vele verklaringen is de waarheid echter nog ver te zoeken. De ouders van Natalee beginnen een enorm mediaoffensief om te achterhalen wat er met hun dochter is gebeurd. Tot op heden heeft noch de Arubaanse of Nederlandse politie, of zelfs de FBI een spoor van haar gevonden. Deze zaak bleek echter het topje van de ijsberg in het dossier van Joran van der Sloot, dat tot vandaag de dag nog niet gesloten is.

Jorans eigen verhaal

In 2007 werkte Joran van der Sloot mee aan een boek waarin hij zijn kant van het verhaal vertelt. In De zaak Natalee Holloway licht Van der Sloot alles toe over zijn leven en zijn ontmoeting met Natalee. Het is een verslag over de drie maanden die hij destijds in de Arubaanse gevangenis doorbracht en de bijbehorende de politieverhoren. 

De zaak vormde de inspiratiebron voor een aantal true crime boeken, waarin misdaadjournalisten alsnog deze 'cold case' proberen op te lossen. John van den Heuvel schreef samen met zijn collega Bert Huisjes Jorans moordmysteries met nieuwe details over de zaak. Misdaadjournalisten Wim van de Pol en Vincent Verweij presenteren in hun boek Dossier Holloway: geheimen uit het politiearchief een aantal nieuwe onderzoeksvragen die in eerder politieonderzoek niet onder de loep zijn genomen.

7,6 miljoen mensen

Patrick van der Eem, infiltrant in het onderzoek van Peter R. De Vries in 2008, schreef Overboord. Twintig uur tape, 126 sms'jes en interviews met Van der Eem vormen de basis van het boek. Op zondag 3 februari 2008 keken er uiteindelijk 7,6 miljoen mensen naar het programma van Peter R. de Vries, waarin met een verborgen camera de bekentenis van Joran van der Sloot aan Patrick van der Eem integraal werd uitgezonden. 

Ook de moeder van Natalee, Beth Holloway, schreef een boek over haar jaren na de vermissing van haar dochter. In Lieve Natalee vertelt ze over haar zoektocht naar de waarheid en hoe ze verder gaat met haar leven, zonder haar dochter.

Tevens werd er een speelfilm, getiteld Me and Mr. Jones on Natalee island, gemaakt waarin het verhaal wordt verteld van een undercover journalist die afreist naar Aruba om een doorbraak te forceren in de zaak van de verdwenen Natalee Holloway. Hij krijgt hulp van een escortdame, die zich voordoet als zijn verloofde. Ze besluiten om in te breken in het huis van hoofdverdachte Joran van der Sloot, om eindelijk bewijs boven tafel te krijgen. De aanwijzingen die in Joran's huis worden gevonden zijn het begin van een ijzingwekkende zoektocht. Het boek werd geschreven door Simone de Jong. 

De Jorantapes: de waanzinnige waarheid van een moordenaar
Vanavond, 21:28 - 22:29 uur op RTL4Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nieuwe bekentenissen van Joran van der Sloot bij John van den Heuvel

 

Gerelateerd

Over

John van den Heuvel

John van den Heuvel

John van den Heuvel (1962) begon zijn carrière bij de Amsterdamse politie...

Gesponsorde boeken