Hebban vandaag

Nieuws /

Draadjesvlees en zuurkool van Tante Es

Bij het almaar uitdijende regiment van kookboekenschrijvende BN'ers heeft zich nu ook cabaretier Jörgen Raymann gemeld. Van zijn alter ego, de heupwiegende Tante Es, is een receptenboek verschenen. Met niet alleen Creoolse gerechten, maar ook de Hollandsche pot.

Cabaretier en tv-presentator Jörgen Raymann staat graag samen met zijn vrouw Sheila in de keuken. Ze hebben inmiddels een heel scala aan recepten bedacht die ze hebben gebundeld in het kookboek: Koken met Tante Es.  'Het gaat om de geheimen uit de keuken van de familie Raymann', vertelt de cabaretier in het AD. 'De recepten komen uit alle landen en culturen. Er is voor iedereen wat.' 

Volgens Raymann, die midden in de nacht wel gewekt mag worden voor een broodje pom, zijn de recepten grotendeels getest in de studentenkeuken van Michael, de vriend van Raymanns dochter. 'Als een oer-Hollandse student zonder problemen deze recepten kan maken... dan kan iedereen dat.'

Koken met Tante Es bevat een meer dan  hartelijk welkomstwoord van Raymanns alter ego:

Lieve schatten, 

'Kennis moet je delen', zeggen we in Suriname. Als intercultureel en interculinair specialist, met jarenlange ervaring in de kitchenette van Rudi, wil ik mijn kookkunsten graag aan de wereld geven. Voor echte fijnproevers en lekkerbekkies die net als ik weten wat genieten is. 

De mix van Surinaamse, Caribische en Europese invloeden in mijn keuken zorgt ervoor dat deze culturen samensmelten. Gerechten die smaakexplosies teweegbrengen die hun weerga niet kennen. Dus koop dat boek en je gaat echt lekkerder koken hoor! 

Bosi's en brasa's 
Daag, mi gudu's!! 

Tante Es.

Het boek wordt uitgebracht door uitgeverij Bookie-Lookie en is nu verkrijgbaar in de boekhandel, of kan besteld worden via webshop www.bookie-lookie.nl.


Bron: AD.nlOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Draadjesvlees en zuurkool van Tante Es