Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Drama & Dushi: debuut van Sophie Poulina-de Jong

Al jaren schreef Sophie (1982) verhalen en blogs, maar in 2014 debuteert ze officieel als auteur. Haar roman, 'Drama & Dushi', speelt zich deels af op Curaçao – een plek die haar zeer aan het hart ligt. Samen met haar Curaçaose man woont zij nu al tien jaar in Den Haag, waar zij plannen maakt voor nieuwe schrijfprojecten.

‘Het schrijven smaakt naar meer,’ vertelt Poulina-de Jong. Van jongs af aan schreef zij al verhalen, en ze zag het tot dusver vooral als hobby. Nu haar eerste roman is verschenen, ziet zij een schrijverscarrière zeker voor zich. ‘Het lijkt me fantastisch om hier mijn beroep van te maken.’ Met Drama & Dushi hoopt zij een roman te hebben geschreven die door velen met veel plezier zal worden gelezen.
 
Drama & Dushi volgt Lucille, die na het volgen van een opleiding in Nederland terugkeert naar haar ouderlijke huis op Curaçao. Zij twijfelt over haar toekomst: ligt die op Curaçao of in Nederland? Jurick worstelt met hetzelfde probleem, al is zijn achtergrond anders dan die van Lucille. Na een onschuldige eerste ontmoeting tussen de twee zien ze elkaar onder andere omstandigheden terug: Lucille wordt ontvoerd. Alhoewel iedereen ongeschonden uit dit avontuur komt, heeft het verhaal hiermee nog geen happy end. Het lijkt er zelfs op dat de wegen van Jurick en Lucille scheiden als zij los van elkaar terugreizen naar Nederland. Dan zorgt een vriend van Jurick er onbewust voor dat hun paden opnieuw kruisen – en Lucille ontdekt meer over de ontvoering dan ze had verwacht.


Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Drama & Dushi: debuut van Sophie Poulina-de Jong

 

Gerelateerd

Over

Sophie Poulina - de Jong

Sophie Poulina - de Jong

Sophie Poulina-de Jong (1982) is geboren in Leiden, maar groeide op in Rijswijk....