Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Driekwart van donaties voor tijdschrift Editio binnen

Het tijdschrift Editio waarin beginnende schrijvers kunnen publiceren heeft via crowdfunding al meer dan 14.000 euro opgehaald. Dit is ongeveer driekwart van het bedrag dat de redactie denkt nodig te hebben om het tijdschrift periodiek te realiseren.

De inzamelingsactie voor het tijdschrift Editio duurt nog een kleine twee weken. Het doel van de initiatiefnemers is om na het eerste nummer dat dit voorjaar uitkwam, het magazine drie keer per jaar uit te brengen. 

Volgens de redactie zijn er veel tijdschriften over literatuur, maar er zijn er weinig die ook aandacht besteden aan het schrijfproces zelf en wat daar allemaal bij komt kijken. 'Daarbij is de literaire wereld klein. Je komt als beginnend schrijver niet zo makkelijk in die wereld terecht. Per jaar worden er 30.000 manuscripten ongevraagd bij uitgeverijen afgeleverd, terwijl er daarvan maar een handvol wordt gepubliceerd.'

Editio meent dat er behoefte is aan een platform waar gevestigde schrijvers hun kennis en ervaringen met beginnende schrijvers delen en waar schrijvers in spe kunnen publiceren. Met het blad, een initiatief van de Stichting Beter Schrijven, wil de redactie dat mogelijk maken. Het tijdschrift brengt diepte-interviews met bekende schrijvers over hun leven, werk, successen en struikelblokken, geeft inzicht in schrijfprocessen van schrijvers, maakt analyses van verhalen en gedichten van en door schrijvers en verschaft tips over het ambacht schrijven. Last but not least: Editio wil 'een springplank zijn voor jong talent'. 

Klik hier voor meer informatie.Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Driekwart van donaties voor tijdschrift Editio binnen