Hebban vandaag

Nieuws /

Drukfout in Engelse editie van nieuwe roman Harper Lee

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Paniek onder de Engelse lezers van de nieuwe roman van Harper Lee. Op Twitter meldden de eerste lezers dat hun boek een drukfout bevat. Er missen zinnen aan het einde van een aantal pagina's.

Het merendeel van de gedupeerde lezers kocht hun boek via de website Amazon, die afgelopen woensdag al een mail naar haar klanten stuurde om hen op de hoogte brengen van de drukfout. Het betreft naar alle waarschijnlijkheid een partij van 25.000 exemplaren waarvan een onbekend aantal boeken de genoemde drukfout heeft. Amazon gaf aan dat iedere klant die een exemplaar met drukfout in bezit heeft, een nieuw exemplaar krijgt toegestuurd.

De Engelse uitgeverij van Harper Lee, Penguin Random House, gaf in een reactie aan dat een mankement bij de drukker ervoor heeft gezorgd dat de boeken een aantal paragrafen missen. Momenteel worden er nieuwe exemplaren van het boek gedrukt waarbij de drukfout opgelost zal worden.

Sommige lezers spraken van een schande dat een boek met zoveel historische waarde zo onzorgvuldig is behandeld. Daarnaast kwamen op Twitter de nodige klaagzangen voorbij van lezers wiens leesplezier geruïneerd werd. 'Irritant', 'frustrerend' en 'teleurgesteld', het zijn slechts enkele termen die de gedupeerde lezers in hun tweets gebruikten.

In Engeland was de release van Ga heen, zet een wachter succesvol te noemen. Er werden ruim 105.000 exemplaren van het boek verkocht (zowel in papieren vorm als in e-book) op de eerste dag. Normaliter worden nooit de verkoopaantallen na één dag bekendgemaakt, maar voor een boek met deze status werd een uitzondering gemaakt. Harper Lee brak echter niet het record van schrijfster J.K. Rowling, die in 2007 binnen één dag 2,652,656 exemplaren van haar boek Harry Potter en de Relieken van de Dood verkocht.

Bron: The GuardianOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Drukfout in Engelse editie van nieuwe roman Harper Lee

 

Gerelateerd

Over

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Gesponsorde boeken